Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δώστε λύση στο δράμα και αφήστε τα πολιτικάντικα παιχνίδια!

- Advertisement -

Το Σάββατο οδεύει προς το τέλος του και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση παίζουν με τις λέξεις. Σαμαράς και Παπανδρέου ακολουθούν έναν δρόμο ο οποίος κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει…

Δυστυχώς, στην μέση βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος “χρησιμοποιείται” αυτές τις κρίσιμες στιγμές και από τους δυο για να επιτευχθούν οι μικροπολιτικοί τους στόχοι.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια και από τα λεγόμενά του τόσο στις κάμερες μαζί με τον κ. Παπούλια, όσο και από την δήλωση που έκανε βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, δεν μας έκανε σοφότερους για ότι έχει αποφασίσει. Επανέλαβε σαν χαλασμένη κασσέτα ότι δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα του και στην συνέχεια πήγε στο πρωθυπουργικό γραφείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Αρκετές ώρες αργότερα, ο κ. Σαμαράς, εμφανίστηκε με δήλωση – διάγγελμα ανάμεσα στους δυο αντιπροέδρους του και αφού επανέλαβε κι εκείνος την αμετακίνητη θέση του για εκλογές ανακοίνωσε ότι την Κυριακή θα πάει κι εκείνος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να του πει τι;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο χρόνος πιέζει αφόρητα. ‘Οχι γιατί την Δευτέρα θα γίνει Eurogroup όπως αρεσκεται να επαναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έτσι κι αλλιώς το θέμα της 6ης δόσης που ήταν να συζητηθεί βγήκε την Παρασκευή από την ατζέντα!
Αλλά γιατί επι της ουσίας η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στην επιθυμία του ενός να μείνει στην καρέκλα του και του άλλου να την καταλάβει.

Γιατί βγήκε ανακοίνωση έξι ώρες μετά;

Αυτό αναρωτήθηκαν όλοι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διένειμε ανακοίνωση για να εξηγήσει σε όλους τι ακριβώς συνέβη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διεκρίνησε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης (της κυβέρνησης συνεργασίας). “Αντιθέτως”, όπως είπε, “αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση και του επικεφαλής της. Υπογράμμισε με κάθε τρόπο ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.”

Και μας είπε επι της ουσίας τι είπε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Παπούλια. “Να καλέσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων.”

Και εδώ τίθεται η εξής απορία: Γιατί δεν το είπε αυτό το πρωί ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Γιατί με τόσες ώρες καθυστέρηση η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς;

Μόνο και μόνο για να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά; Μόνο και μόνο για να προλάβει τις εξελίξεις;

Η σοβαρότητα φαίνεται να έχει χαθεί παντελώς. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος έχει “χρησιμοποιηθεί” και από άλλα κόμματα τις τελευταίες ημέρες – θυμίζουμε την επίσκεψη Τσίπρα και το υπόμνημα που κατέθεσε μέσα στην εβδομάδα – πρέπει να προστατευθεί.

Αν πράγματι τα 2 μεγάλα κόμματα, ο πολιτικός κόσμος της χώρας θέλει να οδηγηθεί σε λύση υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το Προεδρικό Μέγαρο και ο ένοικός του δεν είναι ούτε το κομματικό τους γραφείο, ούτε το γραφείο Τύπου τους από όπου μπορούν κάθε τρεις και λίγο να κάνουν ανούσιες επισκέψεις και ανακοινώσεις.

*newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog