Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προς συμφωνία με Παπαδήμο

- Advertisement -

Ενώ οργιάζουν οι φήμες για συνάντηση, τηλεφωνική συνομιλία ή επαφή του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου ο τελευταίος να τεθεί επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας, υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζουν ότι «όλα είναι στον αέρα, όλα είναι ανοιχτά»…
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις των τελευταίων ωρών διεξάγονται μεταξύ των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, ενημερώνονται ελάχιστοι για τα λεχθέντα και πάντως κανείς δεν έχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις διεργασίες.

Μάλιστα, κορυφαίοι υπουργοί αποφεύγουν να εμπλακούν στις συζητήσεις, παρότι δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους για το εάν η κυβέρνηση, που ετοιμάζεται μπορεί όντως να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των αγορών. Σύμφωνα με παρεμφερείς πληροφορίες η κατάσταση είναι τόσο ρευστή, που είναι πιθανόν να μην μετάσχει στο νέο σχήμα, ούτε καν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προβληματίζεται από τα σενάρια, που κυκλοφορούν και δεν είναι δεδομένη η συμφωνία του με τις τελικές επιλογές.

Πληροφορίες νωρίτερα έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει (ή πρόκειται να) μεταφέρει στον κ. Παπαδήμο την αλλαγή στάσης της ΝΔ και τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενισχύσει τη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. Ο πρωθυπουργός, περίπου στις 11.30 το πρωί αναχώρησε από την οικία του στο Καστρί για τη Βουλή,  προκειμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ το σενάριο για την πρωθυπουργοποίηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη φαίνεται ότι ναυάγησε. Κατά πληροφορίες, η υποψηφιότητα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη αποδυναμώθηκε λόγω της παλιότερης εμπλοκής του στο σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά και επειδή από την κοινή γνώμη θεωρείται “υπάλληλος” του ΔΝΤ.

Άλλα σενάρια φέρουν τον κ. Ρουμελιώτη να τοποθετείται υπουργός Οικονομικών, θέση για την οποία ακούγονται κι άλλα πρόσωπα, όπως ο Γιάννης Στουρνάρας.

Το σημαντικό στοιχείο της ημέρας είναι η αλλαγή στάσης της ΝΔ που δέχθηκε να στελεχώσει τη νέα κυβέρνηση των 105 επομένων ημερών με πολιτικά στελέχη. Ονόματα υποψηφίων μπορείτε να διαβάσετε εδώ .   Είναι πιθανό τα στελέχη της ΝΔ να αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θέσεις από τις οποίες ο κ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να απομακρυνθούν οι σημερινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

*protothema

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog