Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαρκοζί: Πάμε για Ευρώπη δύο ταχυτήτων

- Advertisement -
O πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί

μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου,επικεντρώθηκε στις προοπτικές σύγκλισης των ευρωπαϊκών οικονομιών και έδωσε το περίγραμμα μιας «Ευρώπης δύο ταχυτήτων» ως τη μόνη ρεαλιστική πρόταση για τη μακροημέρευση της ΕΕ.

«Είμαστε ήδη 27 χώρες και στην πραγματικότητα θέλουμε να εντάξουμε και τα Βαλκάνια στην Ένωση. Τότε θα γίνουμε 32 και πιθανόν ακόμα περισσότεροι. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ομοσπονδιοποίηση, δηλαδή ο ανώτερος βαθμός ενοποίησης, είναι εφικτή με 34 ή 35 κράτη» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι θα υιοθετηθεί το μοντέλο των δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: η μία ταχύτητα θα κινηθεί στην κατεύθυνση της βαθύτερης ενοποίησης εντός της ευρωζώνης και άλλη στην προοπτική της συνομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο Ν. Σαρκοζί στην ομιλία του επανέλαβε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν λάθος, όταν συμφώνησαν στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Παράλληλα επισήμανε ότι η Ιταλία θα πρέπει να προχωρήσει στη «σκληρή λιτότητα» για να ξεπεράσει την κρίση και να «απαντήσει» στις αγορές.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog