Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικιστών Αγ. Θεοδώρων,δελτίο τύπου

- Advertisement -

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικιστών Αγίων Θεοδώρων, με κινητοποιήσεις κατοίκων 28 οικισμών – μελών της Ομοσπονδίας, με λαϊκές συνελεύσεις, ψηφίσματα διαμαρτυρίας, υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων προς τους αρμόδιους Υπουργούς, έγιναν αποδεκτά τα αιτήματα μας για τροποποίηση άρθρων του νόμου 4014/2011 για τα αυθαίρετα με κύριο και βασικό αυτό που αφορά την μείωση της τιμής ζώνης…

Η συντονισμένη αυτή προσπάθεια του ΔΣ της Ομοσπονδίας είχε απόλυτα θετική εξέλιξη. 
Πριν όμως ολοκληρωθεί κάποιοι προσπάθησαν δυστυχώς να οικειοποιηθούν τον αγώνα μας και τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε. Λυπούμεθα κύριοι, αλλά ήλθατε αργά…
Επιγραμματικά σας γνωρίζουμε ότι από τις 3 Νοεμβρίου 2011 έχει κατατεθεί από τον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή τροπολογία η οποία συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, που ρυθμίζει με δίκαιο τρόπο και αποτελεσματικά την τιμή ζώνης.
Η συγκεκριμένη διατύπωση της εν λόγω τροπολογίας έχει ως εξής :
«Η παράγραφος 7 του άρθρου 24 του ν.4014/2011 αντικαθίσταται ως εξής:
7.α. Για τα ακίνητα, τα ευρισκόμενα στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπ’ όψιν η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτήν η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα όπου βρίσκεται το ακίνητο».
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κ. Μπεγλίτη Παν. Υπουργό Εθν. Άμυνας, κ. Σηφουνάκη Νικ. Αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ., την κ. Φαρμάκη Αικ. εισηγήτρια του Νόμου, Βουλευτή του νομού μας (ΠΑΣΟΚ), τον κ. Κόλλια Κων/νο βουλευτή του νομού μας (ΝΔ) και ένα πλήθος ακόμη βουλευτών, γραμματέων Υπουργείων, ειδικών υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και έδωσαν λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που χρόνια κρατούσε σε ομηρία χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που εκτός των άλλων ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν υπέρογκα πρόστιμα.
Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Γ. Παπακωνσταντίνου που έκανε αποδεκτές τις προτάσεις μας και προχώρησε στην παραπάνω ρύθμιση.
Για το Δ.Σ
                         Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
         Σ. Κοκκινέλης                     Θ. Βαφιάς

 

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία Εξωραιστικών Συλλόγων Αγ.Θεοδώρων για την προσπάθεια που έκανε.
    Εμείς από τη μεριά μας από την περιοχή του Λουτρακίου κάναμε το δικό μας αγώνα να μην εξαιρεθούμε από τη ρύθμιση αυτή και εκείνο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα και αυτό μετρά.
    Γνωρίζουμε ότι και από τη μεριά του Δήμου μας υπήρξαν ενέργειες για το σκοπό αυτό και τους ευχαριστούμε.

  2. Μπραβο σας και παλι μπραβο για τις συνεχεις προσπαθειες σας ,και οι οποιες ειχαν το καλυτερο αποτελεσμα.

    Αλλα, εχω μια απορια ,η δημοτικη αρχη που ηταν τοσο καιρο για να σας βοηθησει προς αυτη την κατευθυνση ?
    Ετσι για να εχουμε κατι να λεμε .

  3. ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΑΦΑΙΡΕΣΘΑΙ….
    Σ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ..ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ?????????

    ΕΝΑΣ ΟΙΚΙΣΤΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

  4. Συγχαρητηρια στο δ.σ. της ομοσπονδιας αγ.θεοδωρων!!!!παλεψατε και μοχθησατε και οι αγωνες σας δικαιωθηκαν.
    εκτος των υπουργων ,βουλευτων,και ειδικων υπηρεσιακων παραγοντων εγω ειδα στις λαικες συνελευσεις τον ΣΟΦΙΑ Γ. -ΠΕΤΡΙΤΣΗ Γ….και αυτοι σας βοηθησαν!!!!!!!!!!!

  5. 3,46 μην απορεις ,επρεπε να το ειχες καταλαβει ,πως αναφερομαι στην , απο τα προβληματα των δημοτων ."παντελως απουσα ",τωρινη δημοτικη αρχη του Καλλικρατημενου δημου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog