Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 17:30 θα αποφασιστεί η νέα κυβέρνηση

- Advertisement -

Αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μάξιμου για να αποφασίσουν πως θα μοιραστούν τα υπουργεία…

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε, ανακοινώθηκε και ανέλυσε ήδη το bussines plan του. Το θέμα τώρα είναι ποιοι θα τον πλαισιώσουν, πως θα μοιραστεί η πίτα των υπουργείων στη νέα κυβέρνηση. Αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης, στις 17:30, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εκεί, αντιπροσωπείες από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ θα συναντηθούν για να αποφασίσουν τη δομή και το σχήμα του νέου υπουργικού συμβουλίου. Να μοιράσουν υπουργεία δηλαδή.
Η κυβέρνηση θα μείνει ίδια άλλα Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησαν να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Επίσης ο ΛΑΟΣ ζητάει να είναι λειτουργική η δομή της νέας κυβέρνησης.

Όργιο φημών για το νέο υπουργικό – Όλες οι πληροφορίες

Πολλές θα είναι οι θέσεις που θα μείνουν ίδιες, πολλά υπουργεία δεν θα αλλάξουν χέρια, ωστόσο τα λεγόμενα βασικάμε βάση τους όρους της Ν.Δ. αλλάζουν τα πρόσωπα στα υπουργεία: Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει και φαίνεται πως ήδη κλείδωσε ο κ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην θέση του θα παραμείνει και ο κ.Σαχινίδης αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, αν και η Συγγρού επιμένει πως δεν θα είναι κοινοβουλευτικά στελέχη της στη σύνθεση. Άλλες πληροφορίες μιλούν ωστόσο για υπουργοποίηση του κ. Χηνοφώτη στο υπουργείο Άμυνας.
Πάντα σε επίπεδο πληροφοριών αναμένεται η υπουργοποίηση δύο στελεχών του ΛΑΟΣ, αναφέρονται μάλιστα τα ονόματα των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση πρόκειται να παραμείνουν η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Τα ονόματα για άλλα τρία υπουργεία:
Αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιάννης Μουρμούρας
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δημήτρης Παντερμαλής, εδώ κάποιοι λένε πως ο κ. Γερουλάνος αποχωρεί καθώς θεωρείται στενός συνεργάτης Παπανδρέου.

*newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog