Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τι γράφει ο τούρκικός τύπος για τον Λουκά Παπαδήμο

- Advertisement -

Ο τουρκικός τύπος με ανταποκρίσεις απότην Αθήνα αναφέρεται εκτενώς στην επικείμενη ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης…

Πάρτε μια …καλή γευση όπου κυριαρχεί ο συσχετισμός Παπαδήμου με τον Τούρκο οικονομολόγο Κεμάλ Ντερβίς:

– Η Milliyet με  τίτλο «Πρότυπο Ντερβίς στην Ελλάδα» γράφει ότι ο καθηγητής Οικονομικών κ Παπαδήμος αναλαμβάνει  καθήκοντα πρωθυπουργού. Ακόμα γράφει ότι ενώ η κατάσταση αυτή οδήγησε στο να ηρεμήσει η ελληνική κοινή γνώμη, από την άλλη ικανοποίησε τις Βρυξέλλες το Βερολίνο και το Παρίσι.Το πρώτο καθήκον της νέας κυβέρνησης θα είναι να υλοποιήσει τα σκληρά οικονομικά μέτρα με στόχο να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία.

– Η Hurriyet με  τίτλο « Ο Παπαδήμος πέρασε στο τιμόνι στην Ελλάδα» αναφέρεται στην επικείμενη ορκωμοσία και στην δήλωση του κ Παπαδήμου τονίζοντας ότι πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ακόμα γράφει ότι ο κ Παπαδήμος είπε πως παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει ακόμη μεγάλα προβλήματα και ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση της κατάστασης.

– Η Turkiye με τίτλο «Ήταν αρκετά ακόμα και τα βήματά του» γράφει ότι η ένταση της Ελλάδας στις αγορές μειώθηκε με τον Παπαδήμο. Τώρα έχει μειωθεί η πολιτική ασάφεια και οι αγορές πήραν επιτέλους μια ανάσα. Η ίδια εφημερίδα στην πρώτη σελίδα  και με τον τίτλο «Αρχισε μια νέα περίοδος στην γειτονική χώρα» γράφει ότι ο κ Παπαδήμος που θεωρείται ο Κεμάλ Ντερβίς της Ελλάδας αναλαμβάνει σήμερα καθήκοντα πρωθυπουργού.

– Η Turkiye – σε άλλο θέμα – με τίτλο « Η γειτονική χώρα θα αναζητήσει την διέξοδο στην Τουρκία» γράφει ότι η Ελλάδα η οποία βυθίστηκε στον βούρκο των χρεών θα αναζητήσει διέξοδο στην Τουρκία. Η Αθήνα ζήτησε να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Ελλάδας που σχεδιάστηκε πριν από την κρίση . Η πρώτη εν λόγω Σύνοδος είχε πραγματοποιηθεί τον Μάϊο του περασμένου έτους στην Αθήνα και είχαν υπογραφεί 22 συμφωνίες για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.

– Η Cumhuriyet δημοσιεύει ανταπόκριση με τον τίτλο « Ο γείτονας επέλεξε τον Ντερβίς του» . Στην ανταπόκριση τονίζεται ότι η πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα ξεπεράστηκε με την συνεννόηση που επήλθε για το όνομα του κ Παπαδήμου.

– Η Bugun αναφέρεται στις εξελίξεις στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Ο Παπαδήμος μίλησε σαν τον Κεμάλ Ντερβίς»

– Η Sabah δημοσιεύει ανταποκριση για τις επικείμενες εξελίξεις σήμερα με τον τίτλο «Η πολιτική κρίση ξεπεράστηκε, πρωθυπουργός ο Παπαδήμος»

-Στις εξελίξεις αναφέρεται η Zaman στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ο νέος πρωθυπουργός  της Ελλάδας ο Παπαδήμος» .

Η Yeni Safak στις εσωτερικές σελίδες αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του κ Παπαδήμου με τον τίτλο «Έκκληση στον ελληνικό λαό για ενότητα» .

Η Vatan στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Η θα τους πετάξουμε ή θα βουλιάξουμε» γράφει ότι μετά την Ελλάδα άρχισε να σείεται και η Ιταλία. Η ΕΕ έχει πάθει σοκ .  Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ κάνουν τώρα σχέδια για να αποπέμψουν 8 χώρες από το ευρώ διότι βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

– H Aksam αναφέρεται στην επικείμενη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα με τον τίτλο «Εληξε η κρίση πρωθυπουργού, σήμερα ορκίζεται ο Παπαδήμος»

– Η Radikal γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «ο νέος ιδιοκτήτης της καρέκλας, ο Παπαδήμος».

– Η Taraf στις εσωτερικές σελίδες αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του κ Παπαδήμου με τον τίτλο «Η νέα ελπίδα του γείτονα»

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. …οι τουρκοι βλεπουν τι γινεται, εμεις ποτε θα ξυπνησουμε να τους παρουμε με τις πετρες??!!!… βαλαμε πρωθυπουργο, εναν μη εκλεγμενο, πρωτοστατη της φουσκας του χρηματιστηριου και εναν απο τους δημιουργους της ελεεινης φαρσας που στησαμε για να μπουμε, ενω δεν το αξιζαμε, στο ευρω… ευελπιστειται Ελληνες, στο λεξικο πλεον, διπλα στην λεξη "κοροιδο" εχει την σημαια μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog