Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

5 ψυχολογικά κόλπα για να χάσετε βάρος

- Advertisement -

Πολλές φορές τα πάντα είναι στο μυαλό μας. Αν θέλετε να αδυνατίσετε πρέπει πρώτα να ξεγελάσετε τον εγκέφαλο σας, ώστε να… αισθανθείτε ότι πραγματικά έχετε φάει όσο πρέπει. Δείτε μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε…

1. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό πιάτο θα έχετε αυτόματα και μικρότερες μερίδες φαγητού μέσα σε αυτό. Βάλτε το φαγητό σας σε μικρότερα πιάτα και τα ποτά σας σε μικρότερα ποτήρια και έτσι θα αισθανθείτε ικανοποιημένοι με το λιγότερο φαγητό.

2. Γεμίστε το μισό πιάτο σας με λαχανικά

Γεμίστε το πιάτο σας με λαχανικά. Στο άλλο μισό βάλτε δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πηγές πρωτεΐνης (ασπράδια αυγών, στήθος κοτόπουλου κτλ.). Τα λαχανικά έχουν φυτικές ίνες οι οποίες σας βοηθούν να αισθάνεστε γεμάτοι από φαγητό.

3. Φάτε με Chopsticks

Φάτε με chopsticks, τα οποία σας επιτρέπουν να πάρετε μόνο μια μικρή ποσότητα φαγητού κάθε φορά, έτσι ώστε να φάτε πολύ αργά. Απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά από το γεύμα σας θα φτάσετε να νιώσετε χορτασμένοι πριν προλάβετε να φάτε μεγάλη ποσότητα φαγητού.

4. Καταναλώστε φαγητά πλούσια σε νερό

Τα τρόφιμα τα οποία περιέχουν πολύ νερό (σούπες, σαλάτες, αγγούρια και καρπούζια) σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες. Για παράδειγμα, έρευνα στο Penn State δείχνει ότι όποιος έχει ως πρώτο πιάτο μια σαλάτα μπορεί να μειώσει την συνολική πρόσληψη θερμίδων σε ένα γεύμα έως και 12%. Σε μια άλλη μελέτη, οι άνθρωποι που ξεκίνησαν το μεσημεριανό γεύμα με σούπα λαχανικών κατέληξαν να τρώνε 20% λιγότερο από εκείνους που δεν έκαναν το ίδιο.

5. Φάτε στο τραπέζι..

..και καθήστε σε μια καρέκλα. Καταναλώσατε ποτέ ένα γεύμα ενώ βάζατε τα ρούχα στο πλυντήριο; Μάλλον ναι. Δεν είναι και η καλύτερη επιλογή να τρώτε κάνοντας και κάτι άλλο ταυτόχρονα. Αυτό γιατί θα ξεχάσετε ότι έχετε φάει. Μια πρόσφατη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition» έδειξε ότι παίζοντας πασιέντζα ξεχνάμε ότι φάγαμε, καθώς τρώμε μηχανικά, και αυτό οδηγεί στην επιπλέον κατανάλωση φαγητού (επιπλέον 125 θερμίδες) στο επόμενο γεύμα.

e-diet.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog