Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όπου φύγει-φύγει για τους απελπισμένους έλληνες εργαζόμενους

- Advertisement -

Μέχρι πρότινος ήταν οι χώρες που «γεννούσαν» μετανάστες.
Πολλοί κάτοικοί τους τις εγκατέλειπαν για να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ελλάδα. Όμως, η τραγική κατάσταση που επικρατεί πλέον στην ελληνική αγορά εργασίας, έχει κάνει τις χώρες των Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πιθανούς, και πολλές φορές ελκυστικούς, προορισμούς για έλληνες εργαζόμενους.

Η Γεωργία, η Σερβία, η Ρουμανία, ακόμη και το Καζακστάν προσελκύουν πλέον Έλληνες, οι οποίοι βλέπουν ζοφερό το εργασιακό μέλλον τους στην Ελλάδα. Η «Καθημερινή» παρουσιάζει σήμερα το παράδειγμα της Χριστίνας, η οποία σκέφτεται πολύ σοβαρά να μετακομίσει οικογενειακώς στην Τιφλίδα της Γεωργίας και να αναλάβει εκεί μία ζηλευτή θέση σε πολυεθνική εταιρία. Όπως λέει, ο μισθός είναι πολύ πιο υψηλός από οτιδήποτε έχει συναντήσει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα και η προοπτική της μετανάστευσης της φαίνεται όλο και πιο γοητευτική.

Πολλοί Έλληνες «φλερτάρουν» τελευταία και με τη Σερβία. Οι δεσμοί που συνδέουν τους δύο λαούς είναι ισχυροί και οι Έλληνες στέλνουν βιογραφικά σε σερβικές εταιρίες, χωρίς δισταγμό. Σε δημοφιλή προορισμό για επαγγελματική καριέρα εξελίσσεται και η Ρουμανία, όπου ζουν και εργάζονται 1500 Έλληνες.

Όπως αναφέρει στέλεχος του Τμήματος Επιλογής Στελεχών της ICAP, «οι υποψήφιοι διευκρινίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να εργαστούν οπουδήποτε στο εξωτερικό».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog