Βήμα πίσω κάνει η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για την καταβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει «για μερικές ημέρες» τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων. Προηγήθηκε αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες…

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμωνας Στεριώτης τόνισε ότι οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.
Αναλυτικά ο κ. Στεριώτης επεσήμανε τα εξής:
«Ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.
Ωστόσο, η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο – όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές – να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου.»

ΠΗΓΗ: tvxs.gr