Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπερχρεωμένα τα μεγάλα ελληνικά κόμματα

- Advertisement -

Βυθισμένα στα χρέη είναι τα δύο μεγαλύτερα ελληνικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ σε πολλά εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι επιχορηγήσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε στη βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, το 2010 πέντε κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 48,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 20 εκατομμύρια έλαβε το ΠΑΣΟΚ και 15,5 εκατομμύρια η ΝΔ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 12,5 εκατ. ήταν επιχορήγηση και 1,2 εκατ. ήταν ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς. Υψηλά, όμως, είναι και τα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες εξαιτίας των υπέρογκων δανείων που έχουν λάβει.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του ανεξάρτητου βουλευτή, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, έχοντας εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση έως το 2016. Μάλιστα, μεγαλύτερος οφειλέτης είναι η ΝΔ με χρέη της τάξης των 120 εκατ. ευρώ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, που χρωστά 114 εκατ. ευρώ. 

Χρεωμένα είναι και τα κόμματα της αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οφειλές των οποίων ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΛΑΟΣ δε χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.


newsbeast.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειδατε κυριες και κυριοι ποσα χρωστουν ΠΑΣΟΚ Ν/Δ και τα δυο κοματα της αριστερας. και σα να μην φτανει αυτο οι δυο τελευταιοι αντι να αναλαβουν της ευθυνες τους και να συμμετασχουν οπως τους εγινε προταση απο τον προεδρο της δημοκρατιας στην μεταβατικη κυβερνηση εκαναν αυτο που κανουν παντα, βγαινουν στις πλατειες και βρυζουν αναφωνωντας οτι ειναι ακροδεξιο το κομα που δεν χρωσταει ουτε ενα euro οχι μονο στις τραπεζες αλλα και στην εφορια.

  2. Αν ισχυαν αυτα που λεει η αριστερα τοτε οι περισοτεροι ελληνες ειναι ακροδεξιοι. γιατι ο δημοφιλεστερος στις περισοτερες δημοσκοπησεις ειναι ο καρατζαφερης. ενα ρητο λεει οτι ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος ειναι αυτος που δεν χρωσταει, ειναι δυνατον καποιος να λαμπει απο ευτυχια και να εχει ακροδεξιες βλεψεις?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog