Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

- Advertisement -

Ο Ολυμπιακός προκρίνεται με νίκη επί της Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη υπό την προϋπόθεση ότι η Μαρσέιγ δεν θα νικήσει στο Ντόρτμουντ…

Υπάρχει και το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ Ολυμπιακού, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ στους 7 βαθμούς. Αυτό θα συμβεί αν η Ντόρτμουντ νικήσει τη Μαρσέιγ και ο Ολυμπιακός φέρει ισοπαλία με την Αρσεναλ. Σε αυτή την περίπτωση οι τρεις ομάδες θα έχουν από 6 βαθμούς στους μεταξύ τους αγώνες, οπότε θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες. Υπενθυμίζουμε ότι Ολυμπιακός και Μαρσέιγ έχουν από μία νίκη με 1-0, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” έχουν κερδίσει 3-1 τη Ντόρτμουντ από την οποία έχασαν 1-0. Τέλος, η Μαρσέιγ έχει νικήσει 3-0 τη Ντόρτμουντ, ενώ εκκρεμεί ο μεταξύ τους αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής. Από το σκορ πιθανής νίκης της Ντόρτμουντ θα κριθεί ποιος έχει το προβάδισμα μεταξύ των τριών ισόβαθμων, συνεπώς ποιος παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός μένει εκτός Champions League αν ηττηθεί από την Αρσεναλ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον αγώνα Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ. Αν αυτό το ματς λήξει ισόπαλο ή με διπλό, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League.
Τέλος, αν οι “ερυθρόλευκοι” ηττηθούν από την Αρσεναλ και ταυτόχρονα η Ντόρτμουντ νικήσει τη Μαρσέιγ, τότε μένουν εκτός Ευρώπης.

Η βαθμολογία:
Αρσεναλ 11
Μαρσέιγ 7
Ολυμπιακός 6
Ντόρτμουντ 4

Κριτήρια ισοβαθμιών:
1. Οι πόντοι στα μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων παιχνίδια
2. Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων παιχνίδια.
3. Η καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων συνολικά στους αγώνες του ομίλου.
4. Η καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων συνολικά στους εκτός έδρας αγώνες του ομίλου.

contra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog