Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκλογές από τον Μάρτιο και μετά…

- Advertisement -

Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο,
στη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασαν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη δανειακή σύμβαση.
Ο κ. Παπαδήμος έχει προϊδεάσει σε πρόσφατες δηλώσεις του για παράταση του βίου της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τη 19η Φεβρουαρίου ενδεικτική ημερομηνία, ενώ και η Ν.Δ. δείχνει να μην είναι κάθετη.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στην επιστολή του προς τους δανειστές δεν κάνει καμία αναφορά στον χρόνο των εκλογών, ενώ ο τομεάρχης Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αν η διαδικασία καθυστερήσει για διάφορους λόγους θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα την αναβολή των εκλογών».
Στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να αρχίσουν το αργότερο στις 12-13 Δεκεμβρίου και εφόσον μέχρι τότε έχει ολοκληρωθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης.
 Η σύμβαση αυτή υπολογίζεται να ψηφιστεί στη Βουλή περίπου στα μέσα Ιανουαρίου.
Όσον αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα «κουρέματος» (PSI), αυτή υπολογίζεται, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, τον Φεβρουάριο.
Εξ αυτού και μόνο, προκύπτει ότι οι εκλογές μετατίθενται τουλάχιστον για τον Μάρτιο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog