Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υμνος της 21ης Απριλίου στη Σχολή Ευελπίδων στην επέτειο του Πολυτεχνείου

- Advertisement -

Σοκ προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης ο αρχηγός των ευελπίδων (το όνομα του οποίου βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας) σηκώθηκε στο βήμα, ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση της 21ης Απριλίου» είχε διαστρεβλωθεί.

Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Η πλειονότητα των ευελπίδων παρέμεινε στις θέσεις τους ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εύελπις πρωτοστατεί σε παρόμοιου τύπου περιστατικό. Κατά την εφημερίδα, ο νεαρός αυτός ήταν εκείνος που παράκουσε τις διαταγές και παρέλασε με ομάδα συμφοιτητών του την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, τραγουδώντας το γνωστό άσμα «Μακεδονία Ξακουστή».

Κατόπιν όλων αυτών, ο υπουργός Άμυνας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και κάλεσε τα πειθαρχικά όργανα του στρατού ξηράς να συνεδριάσουν με αντικείμενο εξέτασης την απόταξη του συγκεκριμένου εύελπι.

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. o arxhgos ths sxolhs kai oi upoloipoi 5 pou htan mazi tou na timwr8oun paradeigmatika .to ti ginetai ekei sth sxolh exw thn tuxh na to 3erw .tous deinoune tous spoudastes ena va8mo kai to ekmetaleuontai sto epakron .den ginetai stratiwtikh ekpaideush ekei mesa .to mono pou kanoun stous upoloipus spoudastes einai na tous yinoun to yari sta xeilh .mono autoi einai oi swstoi kai oi upoloipoi la8os .prepei na alla3oun ta pragmata ekei mesa oso to dunaton grhgorotera .as afhsoun tis karekles oi megaloi kai as koita3oune en to va8ei ta provlhmata .gt ap tous shmerinous spoudastes ginontai oi aurianoi xountikoi .

  2. Μπραβο στα Ελληνοπουλα μας.Η διατηρηση του Πολυτεχνειου ως γιορτη ειναι διαστρεβλωμενη ιστορια.Περισσοτερη ηθικη Δημοκρατια ηταν τοτε.Τοτε ηταν η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ελληνων των Χριστιανων,τωρα ποιά ειναιΤοτε κυβερνουσαν τιμιοι ανθρωποι,τωρα που ειναι.Κανετε συγκριση.Τελος επειδη σημερα λενε οτι μιλαμε ελευθερα,για αυτα που γραφω φοβαμαι να γραψω πως με λενε

  3. Τον υμνο της21 Απριλιου τον εγραψε ο ξακουστος για την Ελλαδα μεγας κομφερασιε Γιωργος Οικονομιδης.Μπραβο στους Ευελπιδες μας.Πράγματι ηταν η μπουρδα το Πολυτεχνειο.Αυτοι εκαναν την επανασταση ηταν πατριωτες.Δεν ηταν κλεφτες και λωποδυτες.Ελεγαν ΕΛΛΑΣ ελληνων Χριστιανων και το εννοουσαν

  4. για πες μας για τους τίμιους Έλληνες Χριστιανούς χουντόφιλε σχολιαστή,τί ευθύνη φέρουν για την τραγωδία της Κύπρου;;;…και να ξέρεις ότι μας είναι αδιάφορο ποιός είσαι και πώς σε λένε,γιατί λίγοι και γραφικοί είσασταν πάντα και κρυμμένοι σε λαγούμια…και εκεί να μείνετε,όσο πιό βαθιά στα Τάρταρα της ιστορίας…

  5. ΑΝ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕΤΤΕΣΣΕΡΑ .ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΛΙΓΑΚΙ ΜΥΑΛΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΠΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ.

  6. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ η ΕΛ.ΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ;;;;; Ανακαλυπτουμε σιγα σιγα το πραγματικο προσωπο της Δεξιας που νομιμοποιημενη πλεον < συγκυβερνηση ΛΑ.ο.Σ.> αποκαλυπτει το πραγματικο της προσωπο. Βαθια συστημικη αποτελει το αιωνιο αναχωμα στις παραπαιουσες αστικες κοινοβουλευτικες δημοκρατιες. Ιστορικο συμπερασμα παντως.. Νεοφιλελευθερα αλαζονικα κωλοπαιδα και φασιστικα αποβραματα ειναι οψεις του ιδιου νομισματος και υπηρετουν το ιδιο συστημα..

  7. εντάξει,εσύ που ξέρεις που πάνε τα τέσσερα,τράβα πάλι στο λαγούμι σου…θα ξαναβγείς εκεί ,γύρω στον Απρίλη να μιλήσεις πάλι…2 φορές τον χρόνο βγαίνετε,απλά μπερδεύτηκες και βγήκες κι άλλη…κάτσε εκεί με την φωτογραφία του Παπα(ρ)δόπουλου αγκαλιά για να θυμάσαι τα "μεγαλεία" …καληνύχτα !!!

  8. έλα ρε a.v κάτσε εσύ εκεί με τη φωτογραφία του προδότη του Γιώργου Ανδρέα Παπα(ρ)δέου είναι καλύτερη βλέπεις από του Παπα(ρ)δόπουλου αφού ο άνθρωπος αποδείχτηκε ΜΕΓΑΣ πατριώτης.
    είδαμε πάντως και εσείς που είστε έξω από τα λαγούμια και μιλάτε πολλές φορές το χρόνο, πόση προκοπή φέρατε στον τόπο!!!
    ενας πατριώτης τελικά υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον χρειάζεται; ……πολύ θα ήθελα να ξέρω.

  9. φυσικά,αφού εγώ κυκλοφορώ με μπλουζάκι του Γιωργάκη…ό,τι πεις ,μεγάλε,ο πελάτης έχει πάντα δίκιο…γράφε κι άλλες κουταμάρρες να βλέπει ο κόσμος να γελάει στο blog…επόμενη ερώτηση για να μας προκαλέσεις περισσότερο γέλιο (τώρα που σε βρήκαμε,μην σε χάσουμε από πελάτη στο μαγαζί !!!)…ποιός ήταν μεγαλύτερος ήρωας και πατριώτης,ο Παπα(ρ)δόπουλος ή ο Πα(ρ)ττακός ;;;

  10. s-spinos:
    a.v. έτσι για να μην τα όλα τοις μετρητοίς, και στεναχωριέσαι άδικα δες το παρακάτω απόσπασμα από το δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος, έχουν να μας απαντήσουν κάτι οι πάρα πάνω υπέρ-πατριώτες;;;

    "Τώρα είναι τα δύσκολα για τον ΛΑΟΣ…

    Βεβαίως, πάντα θα βρίσκεται ένας «Πρωταγωνιστής» Θεοδωράκης, ένας Καψής και Πρετεντέρης να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά όπως και να το κάνεις ένας ολόκληρος πρέσβης και αναπληρωτής ΥΕΘΑ όπως ο Γιώργος Γεωργίου να αποκαλύπτεται Ακόλουθος της Χούντας και της Ακροδεξιάς, έ, είναι δύσκολο να το καταπιεί η κοινωνία.

    Εμείς, επειδή τους βλέπουμε αγχωμένους και στενοχωρημένους, τους βάζουμε ένα τραγουδάκι για να ξεσκάσουν.

    Ένα από τα παλιά…

    Στίχοι, Μουσική : Αλφόνσος

    Άι, παν, εκεί, στον Όλυμπο κοιτάζουν οι θεοί μας
    με θαυμασμό, τι κάμανε, οι αξιωματικοί μας,
    μπροστά πααίνει ο Παττακός, και πίσω ο Μακαρέζος,
    κι ο Γιώργης φτάνει έγκαιρα, στην ώρα, σαν Εγγλέζος.

    Με τανκς μπροστά, η κυβέρνηση, των συνταγματαρχέων,
    υπέρ πατρίδος, μια ψυχή, μ’ανάστημα ορέων.
    Εργάτες, και νοικοκυρές, αγρότες και ψαράδες,
    Φωνάζουν ζήτω ο στρατός κι ανάβουνε λαμπάδες.

    Ζήτ’ο στρατός, ζήτω η πατρίς, ζήτω οι μεραρχίες,
    ζήτω και οι πουτάνες μας, ζήτω και οι κυρίες.
    Με φθόνο οι ξένοι μάς θωρούν, που λάμπουμε σαν άστρα,
    της επανάστασης, εμείς, τ’απόρθητα τα κάστρα.

    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog