Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη το Γιούρογκρουπ όπου αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, μετά και το πράσινο φως που άναψε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών…

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η χώρα του θα στηρίξει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του ήδη υπάρχοντος δανείου προς την Ελλάδα, εάν το ίδιο πράξει και η τρόικα, λέγοντας επίσης ότι «δεν υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία για το αν η τρόικα θα αποδεχθεί την επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που στηρίζει το νέο μηχανισμό στήριξης».

Πάντως, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις συνομιλίες με τους πιστωτές της για το «κούρεμα» του χρέους, βάσει της συμφωνίας της 26ης – 27ης Οκτωβρίου.

Την πεποίθηση ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, μετά την συνεδρίαση του Eurogroup της Τρίτης, εξέφρασε ο επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο συνάντησης με τους ευρωβουλευτές Γιώργο Σταυρακακη και Γιώργο Χατζημαρκάκη.

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπός του Όλι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Eurogroup και σχετικά με το αν οι επιστολές που έστειλαν στο Eurogroup οι έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, ικανοποιούν τον Επίτροπο Ρεν, απάντησε πως αυτό θα το κρίνουν τα κράτη – μέλη και σημείωσε ότι ο επίτροπος Ρεν δεν επιθυμεί να εκφράσει την άποψή του, προτού συνομιλήσει με τους εταίρους του στο Eurogroup.

skai.gr