Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο σκάνδαλο: Πόσα δαπανά το Δημόσιο για δημιουργία ιστοσελίδων;

- Advertisement -

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Νικολόπουλου, για τα ποσά που δαπανά το Δημόσιο για τη δημιουργία ιστοσελίδων…

Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται σε λίστες ντροπής, που αφορούν στις δαπάνες διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών και επιμελητηρίων για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Όπως αναφέρει, σπαταλήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτόν τον σκοπό, ενώ θα έπρεπε να έχουν δοθεί πολύ μικρότερα ποσά.

 

Ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αυτή, με σκοπό να εντοπιστεί αν προκύπτει διάπραξη αδικήματος σε βάρος του Δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Δημοσιεύματα στον Τύπο, σχετικά με την υπόθεση, αναφέρουν πως η ιστοσελίδα του ΙΚΑ φέρεται να κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις ιστοσελίδες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης φαίνεται να δαπανήθηκαν 1,406.363 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα για την σελίδα του ΥΠΕΞ, το ποσό ήταν 1,291.150 εκατ. ευρώ ενώ για αυτήν της Βουλής 1,120.000 εκατ. ευρώ, όταν αντίστοιχες κατασκευές κοστολογούνται γύρω στις 10 χιλιάδες ευρώ.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δε παίζονται οι άνθρωποι.. ούτε καν λίγο πιο διακριτικοί δε μπορούν να είναι, με τέτοιες απαράδεκτες τιμές κατασκευής site.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog