Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομπράντοβιτς: «Ισως είναι η τελευταία μου χρονιά»

- Advertisement -
Όταν ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού και ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας (με οκτώ τρόπαια) κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς προβαίνει σε μια τόσο σοβαρή δήλωση, φυσιολογικά η αυριανή (30/11, 22.00) αναμέτρηση του Τριφυλλιού με την κροατική ΚΚ Ζάγκρεμπ στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας περνά σε δεύτερη μοίρα…

Τι ακριβώς είπε ο «Ζοτς» στη σημερινή (29/11) καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες των Πρασίνων; Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι η εφετινή χρονιά ενδέχεται να είναι η τελευταία του έπειτα από δώδεκα χρόνια παρουσίας στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης.

«Είναι μία ειδική χρονιά φέτος. Και έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση να παλέψουμε. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου είπε ότι είναι η τελευταία χρονιά της. Ίσως είναι και για κάποιους από εμάς. Για κάποιους μπορεί να είναι μία από τις τελευταίες. Δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Αγωνιστικά, λοιπόν, όλα ξεκινάνε από εμάς και η ερώτηση είναι μία. Μπορούμε να παίξουμε 100% σε κάθε παιχνίδι; Αν το κάνουμε δεν με νοιάζει και να χάσουμε. Το θέμα είναι να το παλεύουμε. Έτσι είναι η ζωή. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Θα χάσεις αλλά σημασία έχει ο τρόπος που χάνεις», τόνισε ο 51χρονος τεχνικός θέλοντας να αποστείλει το μήνυμα προς τους παίκτες του.

Εν συνεχεία έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρος: «Χρειάζεται οι παίκτες να παίξουν καλύτερα. Κάποιοι που δεν βοηθούν καθόλου. Τους το λέω ευθέως. Δεν έχουν ξεχάσει το μπάσκετ, γνωρίζουν πως έχουν την ικανότητα. Οι ομάδες έχουν επιπλέον κίνητρο απέναντί μας. Το ζήτημα είναι να αντιδράσεις. Να έχεις αυτοσυγκέντρωση και κίνητρο. Πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας. Και τους φίλους του Παναθηναϊκού, δεκάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια, δεν ξέρω πόσοι είναι».

«Η αλήθεια είναι πως δεν παίζουμε και στα 40 λεπτά καλό μπάσκετ», κατέθεσε το παράπονό του ο «Ζοτς». «Για παράδειγμα, ηττηθήκαμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία δεν είχε περάσει ποτέ μπροστά στο σκορ και χάσαμε στην παράταση. Το ίδιο και με τη Μπάμπεργκ. Στην Ευρωλίγκα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αν στην τρίτη περίοδο έχεις προβάδισμα έξι πόντων, όπως στο ματς με την Μπάμπεργκ, απομένουν τέσσερα λεπτά και δεν τους σταματάς με φάουλ, ενώ έχεις το περιθώριο να δώσεις, δεν έχεις αυτοσυγκέντρωση. Χωρίς αυτή δεν γίνεται δουλειά. Δεν ξέρω πόσες φορές το έχω επαναλάβει. Το παιχνίδι με τη Ουνικάχα το πήραμε όπως το πήραμε. Το θέμα είναι πώς φτάσαμε μέχρι εκεί. Ήμασταν στο +15 στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι δύσκολο, ούτε χρειάζεται να επαναλάβω κάτι. Το είπα και μετά την Καβάλα. Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες, όλοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα».

Και έφτασε στο κεφάλαιο «κούραση»… Ιδού το σχόλιο του κ. Ομπράντοβοτς: «Είναι εύκολο να βρεις δικαιολογίες. Άκουσα μετά την ήττα από την Καβάλα ότι η ομάδα είναι κουρασμένη. Αυτό είναι ό,τι πιο χαζό μπορεί να πει κανείς. Τι να πει και η Ζάγκρεμπ; Έπαιξε την Κυριακή για την Αδριατική Λίγκα και έπρεπε να ταξιδέψει εννέα ώρες με το λεωφορείο και άλλες τόσες για να γυρίσει. Αυτή δεν είναι κουρασμένη; Πιο παλιά η Μπαρτσελόνα είχε κάνει κουραστικό ταξίδι φθάνοντας στην Αθήνα τα ξημερώματα, αλλά στο παιχνίδι μας έκανε πλάκα. Η κούραση είναι μία δικαιολογία για κάποιους που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους στα ψέματα».

Το καλύτερο, όμως, το είπε στη συνέχεια: «Η κούραση είναι μόνο εδώ: Στο μυαλό. Κούραση μπορεί να είχαν δύο παίκτες, ο Διαμαντίδης και ο Σάτο. Ίσως μόνο αυτοί. Άρχισα χωρίς τον Διαμαντίδη για να τον ξεκουράσω, αλλά δυστυχώς ήταν αδύνατον. Το μπάσκετ είναι απλό, αλλά και δύσκολο παιχνίδι. Πολλά πράγματα είναι σημαντικά. Πάντα πριν από τον αγώνα θέλουμε να έχουμε περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλο. Να ελέγξουμε ριμπάουντ, κλεψίματα και λάθη. Στην Καβάλα είχαμε 13 κατοχές επιπλέον, αλλά χάσαμε εύκολα. Σίγουρα παίζει ρόλο να είσαι στη μέρα σου. Αν χάνεις 10 ελεύθερες βολές, όπως χάσαμε και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή την Μπάμπεργκ, είναι αρνητικό. Αν από την άλλη και ο αντίπαλος είναι στη μέρα του τα πράγματα είναι δύσκολα. Η Καβάλα για παράδειγμα ήταν σε πολύ καλή μέρα».

Ο έμπειρος κόουτς του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε φυσικά και στην αυριανή (30/11) αντίπαλο των Πρασίνων: «Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που τώρα εμφανίζεται εντελώς διαφορετική από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο Ζάγκρεμπ. Παίζει πολύ καλύτερα και φάνηκε στην τελευταία αναμέτρησή της για την Αδριατική Λίγκα. Ερχεται από δύο νίκες στην Ευρωλίγκα και άλλες δύο στην Αδριατική. Διαθέτει ταλέντο και αποδίδει καλά στην επίθεση. Οι αντίπαλοί μας έχουν δημιουργούς, όπως οι Μουαλομέροβιτς, Σίμον και ο νέος παίκτης, ο Φορντ. Έχουν σουτέρ όπως οι Όζμπολτ και Ράντσιτς. Έχουν ψηλούς που βγαίνουν και σουτάρουν, όπως οι Χέιτβελτ και Μέι. Επίσης υπάρχει και ο Κασούν, που είναι σημαντικός. Το “κλειδί” για εμάς θα είναι η άμυνα, γιατί κάνουν πολλά ”pop out” και σουτάρουν απ’ έξω. Θα επαναλάβω ότι ο στόχος για μας παραμένει ο ίδιος: να προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι και να προκριθούμε στο Τop16»…
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog