Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο Πειθαρχικό ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων

- Advertisement -

Στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων με το ερώτημα της αποπομπής παραπέμπεται ο αρχηγός της Σχολής, που φέρεται να πρωταγωνίστησε στο περιστατικό με τους χουντικούς ύμνους στην επέτειο του Πολυτεχνείου…
Σύμφωνα με το πόρισμα δύο Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων που διενεργήθηκαν παράλληλα από τη διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στους Ευέλπιδες που απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 20 ημερών.

Η δεύτερη ΕΔΕ, που διενήργησε το ΓΕΣ διεξήχθη για να διαπιστωθεί, πώς δεν έγινε γνωστό το επεισόδιο στη Διοίκηση της Σχολής.

Στους πρωτοετείς σπουδαστές και αξιωματικούς της Σχολής, δεν επιβάλλεται καμία ποινή.

Όπως αναφέρει το “Βήμα”, ο φάκελος παραδίδεται την Παρασκευή το πρωί στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου, για να εξακριβωθεί εάν ο αρχηγός της Σχολής περιέπεσε σε ποινικά αδικήματα.

“Ο αρχηγός της Σχολής διώκεται πειθαρχικά, του αφαιρέθηκε η διοίκηση και παραπέμπονται πειθαρχικά το σύνολο των Ευελπίδων, όσων δηλαδή ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, πλην των πρωτοετών.

Παράλληλα διετάχθη από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου προκαταρκτική εξέταση για πιθανή τέλεση ποινικών αδικημάτων”, αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα.

Από τις ανακρίσεις προέκυψε, ότι ο αρχηγός της Σχολής αναφέρθηκε απαξιωτικά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την “μπούρδα”.

Μόλις τελείωσε η απαγγελία του ύμνου, κάποιοι χειροκρότησαν.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ότι από τις 15 Νοεμβρίου ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή, να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου έδωσε τον ύμνο σε έξι σπουδαστές της Σχολής “για να τον μάθουν”. Τελικά στον έκτο σπουδαστή είπαν να μην συμμετάσχει, διότι είχε κυπριακή καταγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ΥΕΘΑ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με ανακοίνωσή του καταδίκασε το γεγονός, ενώ ο Α/ΓΕΣ άμεσα έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι διαδικασίες, που προβλέπονται ώστε να εξεταστεί το θέμα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog