Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με λένε …Λουκά Παπαδήμο

- Advertisement -

Ο Λουκάς Παπαδήμος ανοίγει τα χαρτιά του και πρώτη φορά αποκαλύπτει όλα τα σχέδιά του για τη διάσωση της χώρας μας. Τον εντοπίσαμε σε ένα μικρό χωριό της Λάρισας, καθίσαμε δίπλα του στο καφενείο, ήπιαμε μαζί του τσίπουρο και μας μίλησε για τον προσωπικό του βίο, τις μεγάλες του αγάπες, αλλά και για το πώς άλλαξε η ζωή του από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία…

Εναν ευχάριστο «μπελά» έχει βρει εδώ και μερικές μέρες ο 45χρονος Λουκάς Παπαδήμος από το χωριό Τσαριτσάνη της Λάρισας. Μαζί με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον συνονόματό του, πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ήρθαν και τα… πειράγματα για τον 45χρονο οινοποιό, καθώς καθημερινά περνά από το καφενείο του πολύς κόσμος που θέλει να τον «συγχαρεί» ή να του ζητήσει κάποιο ρουσφέτι! Αλλοι, πάλι, πρωτοτυπούν περισσότερο στέλνοντάς του στο σπίτι ανθοδέσμες μαζί με ευχετήριες κάρτες.
Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να ενοχλείται από τα πειράγματα των συγχωριανών του, τους οποίους όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό κερνάει τσίπουρο και κρασί δικής του παραγωγής.
«Ακόμα μου στέλνουν λουλούδια για να μου κάνουν πλάκα ή μου τηλεφωνούν για μου δώσουν συγχαρητήρια. Ερχονται και από το μαγαζί. «Θα πάμε στον πρωθυπουργό» λένε! Κι εγώ τι να κάνω, τους κερνάω» λέει γελώντας στην «Espresso» ο κ. Παπαδήμος και συμπληρώνει ότι διασκεδάζει ιδιαίτερα με το γεγονός ότι έχει το ίδιο όνομα με τον 64χρονο, πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!
Αλλωστε κι ο ίδιος, όπως παραδέχεται, ψάχνει ευκαιρίες για να κάνει πλάκα με αυτό. Οπως πρόσφατα, όταν ένας γνωστός του τον ρώτησε αν έχει συγγενική σχέση με τον πρωθυπουργό: «Οταν με είδε, με ρώτησε: «Τι τον έχεις;» «Ξάδερφο» του λέω! “Aντε, ρε, μπράβο, μπράβο” μου απάντησε εκείνος. Μετά του λέω με σοβαρό ύφος: «Ναι, αλλά δεν μιλιόμαστε. Ο πατέρας μου κι ο πατέρας του είναι μαλωμένοι για ένα χωράφι!» Τον είδα ότι απογοητεύτηκε. Στενοχωρήθηκε πραγματικά ο άνθρωπος!» (γέλια)
Αντιθέτως, δεν αρνείται ότι γνώριζε τον Λουκά Παπαδήμο από την εποχή που ήταν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ αναφέρει και ένα περιστατικό, όταν τον «έσωσε» το όνομά του: «Πριν από δέκα χρόνια με είχε σταματήσει η Τροχαία στον δρόμο για τη Λάρισα. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν τι τον έχω κι εγώ τους απάντησα ότι δεν έχω καμία συγγένεια μαζί του! Παρ’ όλα αυτά με άφησαν να φύγω, χωρίς να μου κόψουν κλήση, αν και θυμάμαι ότι δεν φορούσα ζώνη!»
Το (σπιτικό) τσιπουράκι και το κυνήγι στον Ολυμπο
Εκτός από το ονοματεπώνυμο οι δύο άντρες δεν φαίνεται να έχουν τίποτε άλλο κοινό. Ο 45χρονος αμπελουργός από την Τσαριτσάνη, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ενός αγοριού και δύο κοριτσιών, ασχολείται με τη χωρική οινοποίηση και την παραγωγή ντόπιου τσίπουρου και κρασιού, τα οποία απολαμβάνουν οι θαμώνες του καφενείου του. «Εχω ειδικότητα στις αποστάξεις και έχω βγει πρώτος παραγωγός στην Ελλάδα στη χωρική οινοποίηση. Χωρική οινοποίηση λέγεται η διαδικασία που γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, στα σπίτια. Δεν εμφιαλώνω, πουλώ χύμα, αλλά δεν μου αρέσει η λέξη» λέει.
Επίσης, σε αντίθεση με τον νυν πρωθυπουργό της χώρας, που αυτή την περίοδο έχει επιδοθεί στην εξασφάλιση των δόσεων από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ε.Ε., εκείνος βγαίνει αρκετά συχνά για κυνήγι στον Ολυμπο. Αυτό όμως που τον διαφοροποιεί κυρίως από το νυν πρωθυπουργό -αν και είναι λίγο νωρίς να πούμε με βεβαιότητα- είναι η καλλιτεχνική του φύση, αφού ο ίδιος είναι λάτρης της παραδοσιακής μουσικής.
Μάλιστα παίζει κιθάρα, μπουζούκι, κλαρίνο και λαούτο, ενώ έχει γυρίσει τον κόσμο με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα! «Είμαι αρκετά γνωστός στην περιοχή, γιατί για χρόνια έπαιζα σε χορευτικά συγκροτήματα, ενώ είμαι και σε ένα ρεμπέτικο σχήμα. Ασχολούμαι από μικρός με τη μουσική. Από δώδεκα χρόνων» μας πληροφορεί ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος έχει ταξιδέψει στη Μόσχα, την Τενερίφη, τη Βραζιλία κ.α.
Τέλος, τον ρωτάμε αν βρίσκει συμπαθή τον νέο πρωθυπουργό: «Είναι συμπαθής, αλλά εγώ είμαι περισσότερο» λέει και σκάει σε γέλια. «Μάλιστα σε τρία φολκλορικά φεστιβάλ στο εξωτερικό είχα διακριθεί ως ο πιο δημοφιλής νέος ανάμεσα σε 600 άτομα» καταλήγει ο 45χρονος οινοποιός, ο οποίος αποκαλύπτει πως σκέφτεται να αλλάξει όνομα στο καφενείο του και από «Αποστακτήριο» να το μετονομάσει «Βουλή» ή «Πρωθυπουργείο»!
ΠΗΓΗ: Espresso
*tsantiri

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog