Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πόσα πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος για να τρώνε κρουασαν οι υπουργοί;

- Advertisement -

Σπατάλες στην αυλή του Παπαδήμου. Τι και αν η οικονομία της χώρας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην αμείλικτη ύφεση συμπαρασύροντας τους Έλληνες στην οικονομική εξαθλίωση και την ανέχεια, η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί υπο συνθήκες ευμάρειας σπαταλώντας σημαντικά ποσά ακόμα και για δαπάνες που θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί…
 
Συγκεκριμένα, το newsbomb.gr παρουσιάζει τρία ενδεικτικά έγγραφα που υπογράφει η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και αποδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει έως και 2.000 ευρώ το μήνα προκειμένου να τρώνε κρουασαν οι υπουργοί στα υπουργικά συμβούλια!
Αναλυτικά:

– Σχεδόν 2.000 ευρώ το μήνα για τα κρουασάν των υπουργών
Πόσο επίπονες είναι οι συνεδριάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων για τα μέλη του; Αν κρίνουμε από το ποσό που διατέθηκε μόνο για το μήνα Οκτώβριο προκειμένου να μην λείψουν οι «μεζέδες» και τα αναψυκτικά από τους υπουργούς, μάλλον το κλίμα δεν είναι και τόσο άσχημο.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού εγκρίθηκε «δέσμευση πίστωσης ύψους 1.968 ευρώ… για δαπάνες δημοσίων σχέσεων (είδη κυλικείου για συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου) μηνός Οκτωβρίου 2011».

– Πόσο πληρώνουμε τις απομαγνητοφωνήσεις ομιλιών του πρωθυπουργού;
Μια ακόμα σπατάλη, μεταξύ εκατοντάδων που ανακαλύπτει κανείς στις εγκρίσεις δαπανών του γραφείου του πρωθυπουργού είναι και το κόστος για μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των διαφόρων δηλώσεων.
Συγκεκριμένα η απόφαση της Γραμματείας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 9.11.2011 αναφέρει «εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης 1.968 ευρώ … για μαγνητοφώνηση, άμεση απομαγνητοφώνηση, στοιχειοθεσία σε Η/Υ ομιλιών, δηλώσεων, συνεντεύξεων του κ. Πρωθυπουργού, κατά το μήνα Οκτώβριο 2011».

– Πλήρωσαν για να μεταφράσουν την εισήγηση του πρωθυπουργού στους υπουργούς!
Μια απίστευτη απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι αυτή που εγκρίνει δαπάνη ύψους 744,15 ευρώ «για μετάφραση εισήγησης του κ. πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο». Η απόφαση υπογράφηκε την 4η Νοεμβρίου 2011, δηλαδή επι πρωθυπουργίας του κ. Λουκά Παπαδήμου αλλά από το έγγραφο δεν καθίσταται σαφές αν η μετάφραση αφορά σε εισήγηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου ή του σημερινού πρωθυπουργού.


newsbomb.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog