Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φυσικά υπάρχει κίνδυνος να βγούμε απ’ το ευρώ λέει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου!

- Advertisement -

Για τον κίνδυνο η Ελλάδα να οδηγηθεί εκτός του ευρώ προειδοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου…

“Υπάρχει ρευστότητα στην ευρωζώνη λόγω κρίσης. Δίνουμε μάχη για να κατοχυρώσουμε τη θέση της χώρας μας. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τη θέση της στην ευρωζώνη. Η συζήτηση περί εξόδου από το ευρώ είναι αδιανόητη, αλλά υπάρχει φυσικά κίνδυνος εφόσον υπάρχει ρευστότητα” επισήμανε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Η αναπληρώτρια υπουργός των Εξωτερικών υπήρξε επικριτική για τους χειρισμούς των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας. “Αποσπασματική και μονόπλευρα επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Η ύφεση αποκτά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, δεν επαρκεί η δημοσιονομική πειθαρχία”, σημείωσε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

“Η Ελλάδα πηγαίνει (εννοώντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συγκαλείται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες) με καθαρές θέσεις και την εμπειρία της. Η Σύνοδος πρέπει να κινηθεί στις 9 Δεκεμβρίου σε δύο κατευθύνσεις, με άμεσα μέτρα όπως το ευρωομόλογο, και με αναθεώρηση των συνθηκών η οποία όμως δεν αρκεί. Είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί, η κρίση είναι στην καρδιά της ευρωζώνης” υπογράμμισε. Ωστόσο η αναπληρώτρια υπουργός των Εξωτερικών ευχήθηκε να υπάρξει ισόρροπη απόφαση την Παρασκευή με την οποία θα κατοχυρώνεται η συνοχή της ευρωζώνης.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου υπαινίχθηκε ότι η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για το PSI και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι ακόμη ζωντανή και ζήτησε ταχεία υλοποίηση των προβλεπομένων στο πακέτο διάσωσης. “Το διακύβευμα είναι μπροστά μας και πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να διασφαλίσουμε τη θέση μας”, τόνισε.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog