Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2012

- Advertisement -

Με 258 “ναι” έναντι 41 “όχι” εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2012. Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός, καλώντας όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να αφήσουν στην άκρη τις σκιαμαχίες και να υπερβούν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση που είναι η δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών…

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2012

Το σύνολο του προϋπολογισμού ψήφισαν 258 βουλευτές, ενώ 41 τάχθηκαν κατά σε σύνολο 299 ψηφισάντων βουλευτών. Μικρή διαφοροποίηση υπήρξε στο σκέλος του επιμέρους προϋπολογισμού του υπουργείου Ανάπτυξης όπου υπήρξαν 256 υπέρ και 41 κατά, καθώς και δύο «παρών».

Στην ομιλία του νωρίτερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι δύσκολος, έχει φιλόδοξους στόχους και πρέπει να εκτελεστεί σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πολλές αβεβαιότητες.

“Βρισκόμαστε σε μια ιστορική συγκυρία μεγίστης ευθύνης. Ελάχιστες γενιές ήρθαν αντιμέτωπες με τέτοιας κρισιμότητας προσκλήσεις”, υπογράμμισε ο κ. Παπαδήμος, επισημαίνοντας ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν “να υπερβούμε τις δυνάμεις μας και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας”.

Από την εκτέλεση του προϋπολογισμού αυτού, είπε, θα κριθεί το οικονομικό μέλλον της χώρας όχι μόνο για το 2012 αλλά για ολόκληρη τη δεκαετία που διανύουμε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μεμψιμοιρούμε, ούτε να συνεχίσουμε όπως είπε, την πρακτική των αλληκατηγοριών για το παρελθόν, για το ποιος φταίει και ποιός όχι.

«Η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει αν εγκαταλείψουμε τη μάχη για το μέλλον», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η επιτυχία είναι υπόθεσή όλων και υπερβαίνει τις κομματικές δυνάμεις και τις διαχωριστικές γραμμές.

Η επιτυχία του προϋπολογισμού, είπε, θα θέσει τη βάση για υπέρβαση της κρίσης, η οποία “δεν είναι μπόρα που θα περάσει, αλλά θα έχει διάρκεια”, γιατί είναι αποτέλεσμα ετών, “λύσεων που αναβλήθηκαν ή ποτέ δεν εφαρμόστηκαν”.

Τόνισε, δε, ότι η επιστροφή σε πρωτογενές πλεονασμα αποτελεί δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο στόχο, ενώ σημείωσε ότι η Ελλαδα ειναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

ethnos.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog