Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!!!

- Advertisement -

Πανηγυρικά εορτάστηκε  η μνήμη του όσιου Παταπίου
στο ομώνυμο μοναστήρι του Αγίου.Το παρόν έδωσε και πάλι όπως κάθε χρόνο πλήθος πιστών από όλη την Πελοπόννησο την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές.
Λίγα λόγια για την ιστορία του μοναστηριού Η ιστορία της μονής του Οσίου Παταπίου αρχίζει με την εύρεση του Τιμίου λειψάνου του Οσίου στο ιερό σπήλαιο των Γερανείων το 1904 όταν γίνονταν εκσκαφές για να ψηλώσει και να διευρυνθεί το σπήλαιο. Ιδρύθηκε το 1952 και βρίσκεται  σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Λουτράκι, σε ύψος 650 μέτρων. Του Οσίου Παταπίου είναι γνωστός ο τόπος καταγωγής και  τρόπος αγωγής, διαγωγής και αναγωγής, αλλά όχι και ο ακριβής χρόνος της επί γης βίου και πολιτείας του. Γνωρίζουμε από δύο επίσημους βιογράφους του ότι πατρίδα του Οσίου ήταν η πόλη Θήβα της Άνω Αιγύπτου.
Μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως ο Αγγελής Νοταράς , συγγενής των Παλαιολόγων , για να γλυτώσει το ιερό του Οσίου Παταπίου σκήνωμα από την μανία των απογόνων της Άγαρ, το μετέφερε στα Γεράνεια Όρη. Εκεί το έκρυψε σε δυσπρόσιτο σπήλαιο ,όπου βρέθηκε τυχαίως στις αρχές του αιώνος μας , το 1904.Γύρω από το σπήλαιο του ιερού λειψάνου συστήθηκε το 1952 κοινόβιο μοναζουσών, που φέρει το όνομα του οσίου Παταπίου. Ψυχή, δομήτορας και πνευματικός οδηγός του κοινοβίου είναι ο ακάματος και πολιός πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορινθίας, αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μαρμαρηνός.

Το μοναστήρι ακόμη με τα ελάχιστα λεφτά που διαθέτει, διατηρεί και γεροκομείο όπου φτωχοί και ταλαιπωρημένοι άποροι γέροι βρίσκουν φροντίδα από τις καλόγριες της μονής!!!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog