Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Όμηροι» του Βενιζέλου, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι και άνεργοι

- Advertisement -
Συνεχής αλλά και απίστευτες αθλιότητες

διαπράττει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων που επιβαρύνονται άδικα από τα ληστρικά χαράτσια της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Με μια πρωτοφανή παρέμβαση που εκδηλώθηκε μέσω μιας απλής… εγκυκλίου προς τις εφορίες, ο φορομπήχτης υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος επιδιώκει να αφαιρέσει από εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους στοιχειώδη νόμιμα δικαιώματα άμυνας απέναντι στις αυθαιρεσίες της νομοθετικής εξουσίας και των φορολογικών αρχών και να τους εκβιάσει για να πληρώσουν την αμφιβόλου νομιμότητας επιβάρυνση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».
Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζεται ότι η μόνη νόμιμη «διέξοδος» αμφισβήτησης της εισφοράς είναι η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ή η υποβολή αίτησης στον έφορο για διοικητική επίλυση της διαφοράς.
Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι αυτές οι προβλεπόμενες διαδικασίες αμφισβήτησης δεν αναστέλλουν την υποχρέωση των θιγομένων να πληρώσουν τα χαράτσια στις προθεσμίες που αναγράφουν τα σχετικά «πολυεκκαθαριστικά» σημειώματα! Ζητείται δηλαδή από όσους φορολογούμενους προσφεύγουν σε διαδικασίες δικαστικής ή διοικητικής επίλυσης να πληρώσουν πρώτα τα αμφισβητούμενα χαράτσια και εκ των υστέρων -αν δικαιωθούν- να διεκδικήσουν την επιστροφή τους από τις ΔΟΥ!
Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει το θράσος -μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε και απέστειλε στις εφορίες- να υπερασπίζεται τη «συνταγματικότητα» των διατάξεων για την επιβολή της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», με μια επιχειρηματολογία η οποία παρακάμπτει σκόπιμα τις πρωτοφανείς ληστρικές μεθοδεύσεις οι οποίες εφαρμόστηκαν κατά τον υπολογισμό της εισφοράς.
Αρνείται, δηλαδή, σκόπιμα η ηγεσία του υπουργείου να απολογηθεί για το γεγονός ότι η ειδική εισφορά επιβάλλεται και επί των φόρων εισοδήματος που έχουν ήδη πληρωθεί (!) και επί κοινωνικών επιδομάτων που φοροαπαλλάσσονται, όπως το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τριτέκνων, πολυτέκνων κ.λπ., με αποτέλεσμα να πληρώνουν άδικα το χαράτσι αυτό εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί πολίτες!
ΕΤ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog