Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όταν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έγιναν σύμμαχοι!

- Advertisement -

Σαν σήμερα το 1975 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός από αιώνιοι “εχθροί” έγιναν (και με τη βούλα) αιώνιοι σύμμαχοι!..

Έχει να διηγηθεί πάρα πολλά το ελληνικό ποδόσφαιρο για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Πάρα πολλά… Σαν σήμερα ωστόσο, στις 12 Δεκεμβρίου του 1975, οι δυο αυτές ομάδες από αιώνιοι “εχθροί” έγιναν αιώνιοι σύμμαχοι. Τι συνέβη; Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Ανδριανόπουλος με δική του ψήφο αθώωσε, στην ουσία, τον Παναθηναϊκό  για δωροδοκία κρατώντας τον στην  Α΄Εθνική. Η ιστορία έχει κάπως έτσι. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 28 Μαΐου του 1975, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Ηρακλή σε μονό αγώνα στο Καυταντζόγλειο, του νεοφερμένου τότε  Βασίλη Χατζηπαναγή.

Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν δίνουν το «παρών» δύο βασικά στελέχη των «κυανόλευκων», οι Ζαχαρίας Χαλιαμπάλιας (κεντρικός αμυντικός) και Τάκης Νικολούδης. Αργότερα, όπως έγινε γνωστό, οι παίκτες έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε τόνιζε πως ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν του «Γηραιού», Γιώργος Ροκίδης, είχε δεχθεί πρόταση από τον παράγοντα του «τριφυλλιού», Αντώνη Μαντζαβελάκη, για να πλησιάσει τους Χαλιαμπάλια, Νικολούδη, ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση στο συγκεκριμένο ματς!Η συγκεκριμένη ιστορία βαφτίστηκε: «υπόθεση των λουλουδιών», επειδή στις συνομιλίες όσων είχαν εμπλακεί στο θέμα, τα χρήματα αναφέρονταν ως… λουλούδια.Τελικά η τιμωρία του Παναθηναϊκού ήταν να πέσει στη Β’ Εθνική, αφού είχε κριθεί ένοχος.

Ωστόσο ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Ανδριανόπουλος με δική του ψήφο κράτησε  στην κατηγορία τους «πράσινους».Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που είχαν εμπλακεί στην «υπόθεση των λουλουδιών», οι Ροκίδης και Χαλιαμπάλιας διαγράφησαν, ενώ υπήρξε επιείκεια στον Νικολούδη λόγω ηλικίας. Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο Ηρακλής προηγήθηκε στο ματς με 1-0, όμως η «πράσινοι» ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1.

Έτσι γράφτηκε η ιστορία της συμμαχίας των δύο… αιωνίων.

aek365.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog