Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εδωσε «μαύρο» χρήμα στα δύο μεγάλα κόμματα ο Λαυρεντιάδης;

- Advertisement -

Οι φήμες εδώ και πολλούς μήνες επιμένουν! Η πρωτοφανής ασυλία που απολάμβανε επί σειρά ετών από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε να κάνει με τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος στα ταμεία τους…;

Και όχι μόνο στα ταμεία των κομμάτων αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, πολλοί ενεργοί πολιτικοί που βρέθηκαν σε κρίσιμες θέσεις φαίνεται πως έλαβαν τεράστια ποσά από τον επιχειρηματία-τραπεζίτη που αυτή τη στιγμή κατηγορείται από την Τράπεζα της Ελλάδας για λεηλασία της Proton Bank. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στις τελευταίες εκλογές ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης χρηματοδότησε σχεδόν κατά το 80% την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ χωρίς τα χρήματα αυτά να εμφανίζονται πουθενά. Λέγεται μάλιστα ότι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος όπως είναι γνωστό χρηματοδότησε πριν από καιρό και μια ημερίδα στο Ζάπειο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς στην οποία συμμετείχε ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος.

Οι ίδιες φήμες ακούγονται και για τη Νέα Δημοκρατία η οποία όμως φαίνεται να έλαβε λιγότερα χρήματα αφού στις εκλογές του 2009 ήταν προφανές ότι έχανε και άρα η εξουσία άλλαζε χέρια προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η ένοχη σιωπή όλα αυτά τα χρόνια από μέρους των κομμάτων για τις δραστηριότητες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη όταν ήταν σχεδόν κοινό μυστικό ότι οι επιχειρηματικές του συναλλαγές δεν ήταν διαφανείς; Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι τα δύο αυτά χρόνια η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση δεν έβγαλαν άχνα για όλα αυτά που γινόντουσαν στο παρασκήνιο και κανενός δεν ίδρωνε το αυτί;

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που τελικά αποδεικνύεται ότι ήταν κενές επενδυτικού περιεχομένου με μοναδικό στόχο τον πλουτισμό του ιδίου και του επιχειρηματικού περιβάλλοντός του. Σήμερα μια τράπεζα που πραγματικά λεηλατήθηκε βρίσκεται στο αδιέξοδο ενώ δεκάδες υγιείς επιχειρήσεις τις οποίες εξαγόρασε είναι χρεοκοπημένες. Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται πλέον χωρίς δουλειά και το πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο δεν βγάζει άχνα. Ας απαντήσουν λοιπόν δημόσια τα κόμματα αν έχουν πάρει χρήματα από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Εκτός κι αν φοβούνται ότι τους «κρατάει».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog