Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μήνυμα αναγνώστη

- Advertisement -

Μόλις γύρισα απο μία βόλτα στη μεγαλούπολη που μένω και είδα δίαφορα και μου ήλθε στο μυαλό το εξής…

Οι ευχές καλά χριστούγεννα ή καλή χρονιά που λεγονται κατα κόρον, σημαίνουν τίποτε ειλικρινές η έχουν αληθινό νόημα; Όταν έχουν αυξηθεί αυτοί που κάνουν ουρές στα συσσίτια, οι άποροι, οι ζητιάνοι, αυτοί που σκύβουν στους τενεκέδες των σκουπιδιών για να πάρουν τα αποφάγια που πετάμε; Πώς μπορούμε σε όλους αυτούς που υποφέρουν να πούμε καλά χριστούγεννα η καλή χρονιά όταν οι γιορτές αυτές είναι πιο πολύ γκλαμουριά (με λιγότερη επίδειξη φέτος λόγω οικονομικής κατάστασης) shopping-δώρα-στολίδια-ρεβεγιόν-φαγητά και γλυκά μέχρι σκασμού; Γι’ αυτό καλά νομίζω ειναι να λέμε καλές γιορτές.

Σας χαιρετώ,
ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Μ.Π ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΝΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

  2. Φίλε Α.Μ.Π. έχεις προσέξει πως στις βιτρίνες των καταστημάτων και στους δημόσιους χώρους, το κλασσικό «Καλά Χριστούγεννα» αντικαθίσταται ολοένα και συχνότερα από το «Καλές Γιορτές»; Λες και στις 25 Δεκεμβρίου δεν γιορτάζονται τα Χριστούγεννα αλλά γενικά μια μη κατονομαζόμενη «γιορτή». Η τάση αυτή έχει να κάνει με τη λεγόμενη politically correct (πολιτικά ορθή) συμπεριφορά και μας ήρθε κυρίως από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, όπου όμως, όπως θα δούμε πιο κάτω, επικρατούν τελείως διαφορετικές συνθήκες. Υποτίθεται, λοιπόν, ότι με τον τρόπο αυτό δεν θίγουμε όσους ξένους μη-χριστιανούς ζουν στη χώρα μας. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Υποκρισία, γιατί στη χώρα μας η πολλή μεγάλη πλειοψηφία των μη χριστιανών αλλοδαπών προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές και χρησιμοποιούνται σαν κατώτερο εργατικό δυναμικό στη γεωργία, τη βιομηχανία και αλλού, με μεροκάματα πείνας, χωρίς ασφάλιση. Τους προσλαμβάνουμε και τους απολύουμε όποτε μας κάνει κέφι και τους έχουμε να ζούνε σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένοι πέντε- πέντε και δέκα-δέκα μαζί, σε υπόγειες γκαρσονιέρες και δυάρια της συμφοράς, σε υποβαθμισμένες συνοικίες. Αυτό μας μάρανε λοιπόν, το politically correct, για το οποίο οι περισσότεροι από αυτούς δεν δίνουν άλλωστε δεκάρα.

  3. εχω διαβάσει κ αλλα αρθρα του α.μ.π τι να πω ο ανθρωπος η δεν παταει στη γή η ειναι … χαρα σε οσους τον γνωρίζουν
    θα ηθελα να τον γνωριζα
    αρτεμις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog