Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γιατί οι επόμενοι τρεις μήνες θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας

- Advertisement -

Η απάντηση στο θέμα συζήτησης στα χείλη των Ελλήνων θα δοθεί μέχρι το Πάσχα και τα μέσα Απριλίου…

Από αύριο η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να επιδοθεί στο κυνήγι της 7ης  σούπερ δόσης των 89 δισ. ευρώ. Η πρώτη… μάχη θα δοθεί στις 15 Ιανουαρίου και η τελική στις 20 Μαρτίου οπότε το ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει λήξεις ομολόγων ύψους 14,5 δισ.ευρώ. Εάν δεν έχουν ληφθεί, ήδη, τα 89 δισ.ευρώ η χρεοκοπία είναι δεδομένη και ο κίνδυνος εξόδου από τη ζώνη του ευρώ, ορατός.

Σε αυτή την προοπτική είναι απαραίτητα πέντε βήματα. Πρώτον το κούρεμα του χρέους, δεύτερον η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης (Νέο Μνημόνιο), τρίτον μέτρα για τον περιορισμό του ελλείματος, τέταρτον «ψαλίδισμα» των επικουρικών συντάξεων και πέμπτον ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.   

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπαδήμος συγκαλεί την Πέμπτη νέο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν στον μέγιστο βαθμό την προώθηση των αλλαγών στα υπουργεία τους, ώστε κανένα υπουργείο να μην έχει εκκρεμότητες στις 15 Ιανουαρίου – όταν φθάνουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, γνωρίζοντας ότι η κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά και με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση απαιτεί από τον ίδιο να ασκήσει πλήρως και σε όλα τα επίπεδα τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά του, έκανε με αφορμή την Πρωτοχρονιά ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή και στο δραματικό πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του αποτύπωσε πλήρως την πραγματικότητα, χωρίς ωραιοποιήσεις.

blog.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το μελλον ειναι σχεδιασμενο, μαυρα μακαρονια θα ειναι το πιατο που θα μας σερβιρουν. Στους επομενους τρεις μηνες θα κανουν την τελευταια αρπακτη και μετα μη τον ειδατε τον Παναη.

  2. s-spinos:
    Τέτοιο κινδυνολογικό κήρυγμα σαν αυτό σαν αυτό που έχουν
    εξαπολύσει από την πρωτοχρονιά και μετά οι, Προβόπουλος
    διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο διορισμένος πρωθυπουργός Παπαδήμος με τη στήριξη του Παπούλια, μέχρι τον Καψή, τον Παπαχελά και τον Ράπανο πρόεδρο της ένωσης Ελληνικών Τραπεζών,και όλα τα κόμματα του μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΆΟΣ, έχουμε να υποστούμε οι Έλληνες από την εποχή του εμφυλίου πολέμου.

    Εναντίον ποίου ξιφουλκούν όλοι αυτοί με τέτοια μανία;;;
    ποιος είναι ο απειλητικός αντίπαλος εναντίον του οποίου
    όλοι αυτοί επιτίθενται;
    Προφανώς γνωρίζουν πολύ καλά, προκειμένου να δικαιολογήσουν
    τη λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα, χρειάζονται μπαμπούλες και
    βάλθηκαν να μας τρομοκρατήσουν, γιατί φοβούνται ότι από τη
    μιά στιγμή στην άλλη, ο ψίθυρος για τη διαμόρφωση εθνικού
    νομίσματος μπορεί να μετατραπεί σε βροντή για μια εναλλακτική προοδευτική λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog