Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συγχαρητήρια επιστολή του Αγίου Όρους στον Χίτλερ για νίκη του κατά των Σοβιετικών

- Advertisement -

Οι Μοναχοί του Αγίου Όρους, απέστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στον Χίτλερ, συγχαίροντάς τον για την κατάληψη του δυτικοτέρου καί ισχυροτέρου οχυρού της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (Ε.Σ.Σ.Δ.), του οχυρού Ζιτομίρ. Το απίστευτο είναι ότι οι το Άγιο Όρος έχει ξεσηκωθεί, διότι, λένε, κινδυνεύει το γένος μας από την προφυλάκιση του Εφραίμ. Είναι οι ίδιοι που στείλανε στον Χίτλερ την κατωτέρω επιστολή, τη στιγμή που οι πατεράδες μας σκοτώνονταν στα οχυρά του Ρούπελ. Ακολουθεί η επιστολή αυτούσια…

Ανοικτή Επιστολή Ιεράς Επιστασίας
Προς την Αυτού Εξοχότητα
Αρχηγόν του Γ΄ Ράϊχ
Αδόλφον Χίτλερ

Ημείς οι 20 εκλεγόμενοι αντιπρόσωποι των ισάριθμων ιερών μονών των αποτελουσών την Μοναστικήν Πολιτείαν του Αγιωνύμου Όρους Άθω δημοσιεύομεν εις επήκοον πάντων την ανοικτήν ταύτην επιστολήν διά τάς κατά των Σοβιετικών νίκας σας. Καί αγαλλόμενοι κραυγάζομεν εν θαυμασμώ: Έπεσεν τό Ζιτομίρ καί
εσώθη η Χριστιανοσύνη. Κύριος ο Θεός κρατύνη τήν υμετέραν εξουσίαν εις έτη πλείστα. Οι 20 αντιπρόσωποι τής ενιαυσίου συνάξεως των 20 κιριάρχων μονών
τής Αθωνικής Πολιτείας.
Α΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Λαύρας, Δοχειαρίου, Ξεονφώντος, Εσφιγμένου.
Β΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Βατοπεδίου, Κουτλουμουσίου, Καρακάλου, Σταυρονικήτα.
Γ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Ιβήρων, Παντοκράτορος, Φιλοθέου, Σίμωνος Πέτρας.
Δ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Χιλιανδαρίου, Ξηροποτάμου, Αγ. Παύλου, Οσίου Γρηγορίου.
Ε΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Αγ. Διονυσίου, Ζωγράφου, Αγ. Παντελεήμονος, Κωνσταμονίτου.

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον:

    «Εξοχότατε, Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας και διαδόχους τούτων.

    Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ’ όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.

    Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.

    Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους¨.

  2. είχαν στείλει κι αυτή την επιστολή…προπαγάνδα είναι κι αυτά ;;; και μην αρχίσει κανείς ότι βάλλεται το θρησκευτικό του αίσθημα…επίσημα έγγραφα είναι και έχουν να κάνουν με την στάση της εκκλησιαστικής εξουσίας,όχι των απλών παπάδων,ούτε των πιστών…

  3. επειδή είναι ηλίου φαεινότερον το πάτε, τώρα κοιμόμαστε ήσυχοι μετά την σύλληψη του Εφραίμ. Τώρα έρχονται ημέρες ευτυχίας για τη χώρα αφού συνελήφθη ο ληστής. Καλά αδέλφια ή ήσαστε ή κάνετε τους πολύ μα…κες, όνειρα γλυκά!

  4. Μάλλον θα κάνεις πλάκα 7:53… Α, πρέπει να άρχισε το ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ με τίτλο "Δεν έγινε και τίποτα ρε παιδιά στο Βατοπέδι". Πήγαινε, άνοιξε την τηλεόρασή σου, δες το αγαπημένο σου ντοκυμαντέρ, δες και το δελτίο ειδήσεων του Mega, πήγαινε και ψήφισε τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο και φυσικά ρίξε ευθύνες στους αλλοδαπούς που απλά είδαν φως και μπήκαν για την καταστροφή της Ελλάδας. Καληνύχτα σου και δεν ξανασχολούμαι!

  5. 7:53,δεδομένου ότι σου επιτράπηκε να μας αποκαλέσεις μα..κες,πήγαινε κάνε τους μεγαλόσταυρους σου,μπας και πάρεις κανένα ψίχουλο (εκτός κι αν τρως περισσότερα από καμιά off-shore ευλογημένη) και ακολούθα τις κυρίες με τα μαύρα ολοσωμα…και μην ξεχάσεις,να ψηφίσεις τα φασιστοειδή που τους φιλάνε τα χέρια…

  6. s-spinos:
    a.v. & alex. το να κάθεστε να δίνετε απαντήσεις σε ολοκληρωτικά
    καμένα μυαλά είναι ασχολία "ουκ ανδρός σοφού".
    ούτε με διαμαντοτρύπανο δεν πρόκειται να βάλετε έστω και μια
    σε τέτοια κεφάλια.

  7. ΝΤΡΟΠΗ.ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ?
    ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΗ

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

  8. I PROPAGANDA FILE MOY BASIZETAI SE DIASTREBLOMENA GEGONOTA K OXI SE ISTORIKA NTOKOYMENTA…ARA LOIPON H DEN GNORIZEIS THN ENNOIA TOY OROY,H EPILEGEIS NA APOTHEIS O,TI THIGEI THN THRISKEYTIKH SOY EYTHIKSIA…O,TI APO TA DIO KAI AN ISXYEI,KATHISTAS TON EAYTO SOY EYKOLO THYMA STON OPOIONDHPOTE (APO OPOIA EKSOYSIA KAI AN PROERXETAI)NA SE "KOROIDEPSEI PSILO GAZI"….M.P.

  9. Τώρα για τα καμένα μυαλά "εξ ιδίων τα αλλότρια". Από λάτρεις του Γκέμπελς τι να περιμένεις. Με τόσες ώρες τηλεόραση την ημέρα η μ..λάκινση εγκεφάλου είναι σίγουρη! Φίλε σαφώς δεν περίμενα τον κάθε ΣΚΑΙ για να μου δείξει πως να σκέφτομαι, όπως εσύ με αγωνία περιμένεις κάθε βράδυ τους ινστρούχτορες του mega του αντενα ή του αλφα. Προσωπικά εδώ και χρόνια τους έχω βγάλει από τη ζωή μου όλους αυτούς. Προσπάθησέ το και συ μήπως βρεις την διανοητική υγεία σου. Και μου πεις είναι δική σου η άποψη περί όλων αυτών και όχι αναπαραγωγή..και ο νοών νοείτω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog