Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κι όμως οι άντρες λένε πρώτοι “Σ’ αγαπώ”!

- Advertisement -
Μας λένε ρομαντικές, μας κατηγορούν ως υπέρμετρα αγαπησιάρες. Κι όμως σύμφωνα με τα πειστήρια πρόσφατης έρευνας είναι οι άντρες εκείνοι που λένε πρώτοι το περιβόητο “Σ’ αγαπώ”!…

Την έρευνα διενέργησε το “MIT Sloan School of Management” του Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη και σε αυτήν συμμετείχαν άτομα ηλικίας από 25 έως 60 ετών.
Όπως φαίνεται, στο 70% των περιπτώσεων είναι ο άντρας της σχέσης που εξωτερικεύει πρώτος τα συναισθήματά του φωναχτά. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε πως οι άνθρωποι (άντρες ή γυναίκες) λένε το ”Σ’ αγαπώ” με μεγαλύτερη ευκολία εφόσον έχουν κάνει έρωτα με το ταίρι τους.
Τούτο εξηγείται επιστημονικά, από την διάθεση που έχουν τα δύο φύλα να επενδύουν σε μια σχέση στην οποία υπάρχει η πιθανότητα αναπαραγωγής.
Ο Τζος Άκερμαν (Josh Ackerman), υπεύθυνος της έρευνας, δήλωσε σχετικά στο ”Journal of Personality and Social Psychology”:
”Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το ακαθόριστο για πολλούς πράγμα που ονομάζεται αγάπη”!
Όπως φαίνεται πάντως η στιγμή που ο καλός σου εκφράζει τα λόγια αγάπης είναι εκείνη που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Όταν κάποιος σου κάνει ερωτική εξομολόγηση πριν να κάνετε σεξ, μάλλον δεν ενδιαφέρεται για σύναψη σοβαρού δεσμού. Αντίθετα, το ”Σ΄αγαπώ” αφότου κάνετε σεξ, δείχνει πως το ενδιαφέρον του είναι αληθινό και δεν θέλει να πετύχει κάτι μέσα από την εκδήλωσή του.
Κατερίνα Π.
*womenonly
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog