Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Απέχουν αύριο Τρίτη οι δικηγόροι

- Advertisement -

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου σε έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα 9-1-2012…
1.- Καταδικάζει την νέα απόπειρα εισαγωγής προς ψήφιση με την διαδικασία του επείγοντος, διατάξεων, που αφορούν τις δικηγορικές εταιρίες, την διαφήμιση των δικηγόρων και την αυτοτέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων. Η πρώτη ανεπιτυχής προσπάθεια τροποποίησης των σχετικών με τα άνω θέματα διατάξεων που θεσπίστηκαν μόλις προ πενταμήνου, υπενθυμίζεται ότι έλαβε χώρα παραμονή του νέου έτους, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Η ίδρυση εταιριών μεταξύ δικηγόρων διαφορετικών συλλόγων την οποία επιθυμεί η Κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικας είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην δημιουργία καρτέλ και μονοπωλιακών καταστάσεων στο χώρο της δικαιοσύνης, με την εξάπλωση δικηγορικών εταιριών ¨χταποδιών¨ σε όλη την Ελλάδα, την υπαλληλοποίηση του δικηγόρου, τον αφανισμό του ελεύθερου, ανεξάρτητου και μαχόμενου δικηγόρου και τον ευτελισμό του επαγγέλματος.

Πρόκειται για απόρροια της λογικής των κρατούντων να θεωρούν τους δικηγόρους ως εμπόρους και όχι ως δημόσιους λειτουργούς ως επιτάσσει το Σύνταγμα και οι Νόμοι. Μετά την παραπάνω απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική που περιφρονεί την εκπεφρασμένη και ομόθυμη βούληση του δικηγορικού σώματος είμαστε υποχρεωμένοι να διατρανώσουμε και πάλι προς κάθε κατεύθυνση, την απόφασή μας ότι θα μας βρουν έτοιμους και αντιμέτωπους:

προς εκείνους των κυβερνώντων που επιχειρούν με αθέμιτους αιφνιδιασμούς και ¨πράξεις¨ που θυμίζουν άλλες εποχές να πλήξουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη δικηγορία και ιδίως τον νέο δικηγόρο και τον μαχητή δικηγόρο της περιφέρειας.

προς εκείνα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και εταιριών τα οποία εξυπηρετούν τέτοιου είδους ρυθμίσεις και πρακτικές.

προς τους εξωτερικούς παράγοντες που ασφαλώς κείνται πέραν των ορίων του Συντάγματος, που υπαγορεύουν και απαιτούν τέτοιες ρυθμίσεις και πρακτικές που θέλουν τον δικηγόρο υπάλληλο και όχι ανεξάρτητο και αυτόβουλο, ρυθμίσεις ασύμφωνες με τον δικό μας νομικό πολιτισμό.

2.- Αποφασίζει την αποχή των δικηγόρων, μελών του Συλλόγου μας από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 10-1-2012 και την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης αύριο Τρίτη ώρα 12:30 στην αίθουσα 1 του Πρωτοδικείου.

Κατά την διάρκεια της αποχής δεν επιτρέπεται η παράσταση σε συμβόλαια ούτε η κατάθεση δικογράφων.

Κόρινθος, 9-1-2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog