Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ερχεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

- Advertisement -

Μπορεί ο καιρός να ηρέμησε λίγο χθες, ωστόσο όπως φαίνεται ήταν ένα μικρό διάλειμμα, αφού από αύριο το κρύο, οι βροχές και τα χιόνια επιστρέφουν για τα καλά, ενώ η θερμοκρασία ετοιμάζεται να κάνει και πάλι βουτιά…

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα θα είναι οι νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά και οι τοπικές βροχές. Τα ορεινά κυρίως στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία είναι έτοιμα να φορέσουν και πάλι τα λευκά.

Για σήμερα Παρασκευή στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς αλλά τις πρωινές ώρες στα βόρεια προάστια θα σημειωθεί παγετός. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, ενισχυμένοι σε ισχυρούς το βράδυ στο Σαρωνικό. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο ο καιρός θα χαλάσει και πάλι με νεφώσεις και βροχές στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αυτών των περιοχών και χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές.

Οι βορειοδυτικοι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 έως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά από το απόγευμα και μετά θα συννεφιάσει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα έρθουν βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νότια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog