Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ: Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Advertisement -

ΕΡΓΑ 700.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών έχει αφήσει στο Δήμο μας γερή  προίκα και ας κόπτεται  ο κ. Λογοθέτης ότι τα συρτάρια του Δήμου ήταν άδεια από μελέτες…
Μία από τις πολλές προίκες ήταν και η υποβολή πρότασης το 2009 στο τότε Υπουργείο Ανάπτυξης για το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 ανακοίνωσε την έγκριση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των προτάσεων. Ανάμεσα στις προτάσεις που εγκρίθηκαν είναι και αυτή που είχε υποβάλει ο Δήμος μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πρόγραμμα είχαν υποβληθεί 191 προτάσεις από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και αξιολογήθηκαν θετικά 106 προτάσεις. Ο Δήμος μας ήταν μέσα στους 5 συνολικά Δήμους της Πελοποννήσου που εντάχθηκαν, με τον δεύτερο καλύτερο βαθμό αξιολόγησης και ο μοναδικός Δήμος που αξιολογήθηκε θετικά από την Κορινθία. Ο συνολικός Προϋπολογισμός των Δράσεων είναι 700.000 ευρώ  και από αυτά τα 491.000 ευρώ θα είναι δημόσια δαπάνη και το υπόλοιπο δαπάνη του Δήμου.
Η πρόταση που είχε υποβληθεί αφορούσε σε αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί η καταναλισκόμενη ενέργεια και παράλληλα να επιτευχθεί σημαντική μείωση εκπομπής του Διοξειδίου του Άνθρακα. Σύμφωνα με τον φάκελο υποβολής θα γίνουν δράσεις σε 4 Δημοτικά Κτίρια: Γυμνάσιο Λουτρακίου, Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου και  Κτήριο της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ.
Επίσης, θα γίνει βιοκλιματική ανάπλαση όλου του Οικοδομικού Τετραγώνου του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου – και εδώ οφείλουμε να τονίσουμε την συμβολή του Αρχιτέκτονα Μηχανικού του Δήμου Μίλτου Παπαδημητρόπουλου, ο οποίος έχει εκπονήσει την σχετική μελέτη της ανάπλασης. Προβλέπεται, ακόμη, επέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στο φωτισμό της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και των δημοτικών υπαλλήλων σε θέματα περιβάλλοντος.
Τέλος είναι λυπηρό και ανησυχητικό ότι η νέα Δημοτική Αρχή παρέλειψε να καταθέσει αντίστοιχη πρόταση σε νέο πρόγραμμα το όποιο είχε καταληκτική ημερομηνία στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 και αφορούσε σε επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτήρια με 100% κάλυψη του κόστους από το ΕΣΠΑ, παρόλο που ο κ. Γ. Γκιώνης το είχε επισημάνει εγκαίρως σε Δημοτικά Συμβούλια.
Μετά από αυτό αναρωτιέται κανείς: «Αν ο Δήμαρχος δείχνει ολιγωρία σε θέματα της ειδικότητάς του, τι να κάνει άραγε με τα υπόλοιπα θέματα του Δήμου μας;»
Επειδή «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» αποδεικνύεται σήμερα ότι τα συρτάρια λοιπόν του Δήμου μας δεν ήταν άδεια ούτε από χρήματα, αλλά και ούτε από μελέτες. Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας είναι ικανότατοι και χρειάζονται μία Δημοτική Αρχή με όραμα και εργατικότητα, που να μπορεί να τους εμπνεύσει. Ατυχώς για τον τόπο ο κ. Κ. Λογοθέτης δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «τρώει από τα έτοιμα»….
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγουρα "τρωνε απο τα ετοιμα " λετε ,τι πιο αληθοφανες απο το ο,τι δεν ειναι αξιοι να αλλαξουν εστω και μια λαμπα ,μια και ολο το Λουτρακι εχει βυθισθει στο σκοταδι απο τη μια ακρη στην αλλη και δεν ιδρωνει το αυτι τους.Κανω λαθος ?

  2. ναι σίγουρα έργο Γκιώνη είναι και τα τεράστια χρέη που άφησε στην Τουριστική ΑΕ.Τα χρέη αυτά που δεν θέλει να αντιμετωπίση η σημερινή αρχή και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση..Απο ανίκανους σε ανίκανους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog