Χάρη στη γιγαντιαία πανευρωπαϊκή επιχείρηση με κωδική ονομασία “IKARUS” εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση σε όλη την Ευρώπη, υπό την Europol, έφερε στο φως ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η επιχείρηση διήρκησε τρεις μήνες.
Η ΙΚARUS είναι μια οπό τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επιφέροντας πλήγμα στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, με εκατοντάδες συλλήψεις και κατασχέσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης .
Εν προκειμένω, με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν εννέα άτομα, σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ για ακόμη πέντε, σχηματίστηκαν ανάλογες αυτοτελείς δικογραφίες.
Οι Αρχές εντόπισαν “θησαυρό”
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες πραγματοποίησε, το τελευταίο τρίμηνο, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής επιχείρησης ΙΚΑRUS, που συντονίστηκε από τη ΕUROPOL, για την καταπολέμηση της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ΙΚΑRUS, πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφιακή έρευνα και εντοπίστηκαν, στο διαδικτυακό πρόγραμμαανταλλαγής ψηφιακών αρχείων “eDonkey”, τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν αρχεία-βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Οι κάτοχοι του υλικού αυτού το διακινούσαν και το διέθεταν στο διαδίκτυο, ενώ μεταξύ των άλλων εντοπίστηκαν και Έλληνες χρήστες.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικές διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.
Για την διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαέξι σκληροί δίσκοι Η/Υ και έντεκα φορητοί Η/Υ, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.
Συνελήφθησαν εννέα άτομα
Κατά την διάρκεια των ερευνών και επιχειρήσεων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εννιά άτομα, (οκτώ ημεδαποί και ένας υπήκοος Γαλλίας), σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.
Οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ για πέντε ακόμα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες, με τις ίδιες κατηγορίες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι δικογραφίες, που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως.
πηγή : news247