Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κρίση “γεννά” αστέγους στην Ελλάδα

- Advertisement -

 Η εκτίναξη του ποσοστού των αστέγων στο μικροσκόπιο του Reuters. Αφιέρωμα με βίντεο και συνεντεύξεις στην Ελλάδα της κρίσης (Vid)


Greece homeless crisis escalates από reuters

Με το πρώτο πλάνο του βίντεο να είναι σταθερό και εν συνεχεία να εστιάζει σε έναν άστεγο στο κέντρο της Αθήνας, ο δημοσιογράφος του Reuters Simon Hanna επισημαίνει πως αυτή είναι μια εικόνα που γίνεται ολοένα και πιο κοινή στους δρόμους της Ελλάδας.

Η αύξηση του αριθμού των αστέγων, όπως σχολιάζει, συνδέεται και αποδίδεται στους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και έμειναν άνεργοι.
Αυτή είναι μία καινούρια κατηγορία αστέγων για τη χώρα σχολίασε ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, σε συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο Reuters.
“Τους τελευταίους μήνες έχει προστεθεί μία νέα κατηγορία, αυτή που αποκαλούμε νεοαστέγους. Με άλλα λόγια, πολίτες που έμειναν άνεργοι, δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους και τους έχουν κάνει έξωση. Αυτό είναι ένα καινούριο προφίλ για την ελληνική κοινωνία“, αναφέρει ο Μάρκος Μπόλαρης.
Από τον δημοσιογράφο γίνεται μάλιστα αναφορά και στο γεγονός πως το ποσοστό των αστέγων, σύμφωνα με Μη Κυβερνητική Οργάνωση, έχει σημειώσει αύξηση της τάξεως του 25% από το 2009.
Αυτός ο ξενώνας αστέγων διευθύνεται από ανθρώπους της εκκλησίας, με τον πατέρα Ιγνάτιο να σημειώνει ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε λάθος την οικονομική κρίση.
“Το πρόβλημα διογκώθηκε και οι ανάγκες είναι μεγάλες, αλλά υπάρχει μικρή φιλανθρωπία λόγω του τρόπου που το κράτος και οι αρχηγοί χειρίστηκαν τα πράγματα και τα έχουν ισοπεδώσει όλα”, σχολιάζει ο πατέρας Ιγνάτιος.
Με το Reuters να προβάλει εικόνες από τον “ξενώνα” της εκκλησίας, ο Simon Hanna αναφέρεται στο ποσοστό ανεργίας που έχει ξεπεράσει το 18%, τη στιγμή που, όπως αναφέρει, το 20% απειλείται από τη φτώχεια.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog