Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια. Δελτίο τύπου

- Advertisement -

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων έλαβε χώρα ενημέρωση, μετά από έγγραφη πρόσκληση που απέστειλε η επιτροπή σε όλους τους συλλόγους και φορείς του Δήμου, για το θέμα της εγκατάστασης βιομηχανίας παραγωγής αιολικής ενέργειας στην οροσειρά των Γερανείων…
 
Στη συγκέντρωση αυτή ήταν παρόντες και ο Δήμαρχος κ. Λογοθέτης Κων/νος, οι πρώην Δήμαρχοι και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι Παύλου Παύλος και Γκιώνης Γεώργιος, ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού « Συνένωση – Νέα Πορεία» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πετρίτσης Γεώργιος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου…

Την ενημέρωση ξεκίνησε μέλος της επιτροπής που εξήγησε το πώς και γιατί σχηματίστηκε αυτή η επιτροπή και ανέπτυξε τους στόχους της συγκεκριμένης συνάντησης που ήταν η ενημέρωση και η διεύρυνση της επιτροπής με εκπροσώπους από όλους τους συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες.
Ακολούθησε μέλος της επιτροπής που παρουσίασε σύντομα τους κυριότερους λόγους για τους οποίους η επιτροπή είναι ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανίας παραγωγής αιολικής ενέργειας στα Γεράνεια.
Μέλος της επιτροπής ανέπτυξε την ιδιαιτερότητα των Γερανείων και κατέδειξε το τι ακριβώς διακυβεύεται.
Ακολούθησε παρουσίαση, με τη βοήθεια διαφανειών και βίντεο, σημαντικών στοιχείων που ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος.
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον προσκεκλημένο της Επιτροπής κ. Τάσο Κεφαλά, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, ειδικό στο θέμα των Ανεμογεννητριών με πολυετή εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό, ο οποίος ολοκλήρωσε με τον πιο γλαφυρό και αδιαμφισβήτητο λόγο την ενημέρωση του κοινού, καταρρίπτοντας έναν προς έναν όλους τους μύθους, τα δήθεν επιστημονικά καθώς και τα διαφημιστικά επιχειρήματα με τα οποία έχουμε όλοι βομβαρδιστεί μια εικοσαετία τώρα, προκειμένου σήμερα να πιστεύουμε πειθήνια και χωρίς αντιρρήσεις το σλόγκαν: Δωρεάν «πράσινη» και επιδοτούμενη ενέργεια από τον ήλιο και τον αέρα.
Ο επιστημονικός λόγος του κου Κεφαλά ήταν καταλυτικός και απελευθερωτικός για όποιον είχε τις όποιες αμφιβολίες. Με παραδείγματα προσωπικής εμπειρίας, οικονομοτεχνική ανάλυση, στοιχεία με νούμερα και μεθοδική επεξήγηση κάθε εμπλεκομένης παραμέτρου, μάς έπεισε όλους για το ότι δεν πρέπει να εγκατασταθούν στα Γεράνεια βιομηχανίες παραγωγής αιολικής ενέργειας.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις ακροατών μεταξύ των οποίων και του Αντιδημάρχου κ. Δέδε Δημητρίου που μας ενημέρωσε για τις αδειοδοτήσεις στην περιοχή Πραθίου και τις ενέργειες του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων.
Η συνάντηση έκλεισε με παρέμβαση του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων κ. Λογοθέτη Κων/νου που βεβαίωση για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο έργο της επιτροπής, του ιδίου και της Δημοτικής αρχής.
Η επιτροπή, διευρυμένη με τους εκπροσώπους όσων φορέων και συλλόγων δήλωσαν επιθυμία συμμετοχής σ’ αυτήν, θ’ ανακοινώσει σύντομα το χρόνο και τόπο για την επόμενη συνεδρίασή της, ώστε τα μέλη της να συντονιστούν μεταξύ τους και να δημιουργηθούν οι πρώτες ομάδες εργασίας.
Επόμενος στόχος είναι η διοργάνωση ανοιχτής στο κοινό λαϊκής συνέλευσης για ενημέρωση, ένταξη όσων το επιθυμούν σε κάποια ομάδα εργασίας και καθορισμό των επόμενων σταδίων της κινητοποίησης.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ
Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ Video
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Video
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ – ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ
κ. ΚΕΦΑΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Video
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Video
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Video
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ Video
- Advertisement -

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έστω ένας από όλους «επώνυμους και ανώνυμους» θα μας πει με ποιους ΤΡΟΠΟΥΣ και σε ποιους ΤΟΠΟΥΣ προτείνει να παράγεται ηλεκτρική ενέργεια;
    Και μην πείτε ότι είναι πρόβλημα «άλλων». Εμείς είμαστε οι καταναλωτές και όσο έχουμε άποψη για το όχι, πρέπει να έχουμε άποψη και για το ΝΑΙ.
    Μόνο αν πάρετε θέση για το ΠΩΣ και ΠΟΥ, έχει νόημα η όποια συζήτηση μαζί σας.
    * Μου θυμίζει το θέμα των χωματερών. Όλοι θέλουμε να παράγουμε σκουπίδια, αλλά να τα ρίχνουμε στην αυλή του άλλου.
    Ο ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ – Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!
    Εκτός και αν πείτε ότι δεν χρειαζόμαστε ηλεκτρική ενέργεια και τότε θα είσαστε οι πρώτοι που θα ξαμοληθείτε στα δάση που ΔΗΘΕΝ υπερασπίζεστε, να τα κάνετε καυσόξυλα για το τζάκι.
    * * Όσο για την ιδιαιτερότητα των Γερανείων, δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μην πιστεύει ότι η περιοχή του είναι ιδιαίτερη.
    Είμαστε μια ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ χώρα με ιδιαίτερους ανθρώπους και ιδιαίτερους τόπους! Είναι ίσως η εξήγηση της κατάντιας μας.

  2. Για 10:40:
    Κα' αρχάς πρέπει να κάνετε τον κόπο να μελετήσετε όλα όσα έχει επισυνάψει η επιτροπή με το δελτίο τύπου. Τα ερωτήματά σας είναι απαντημένα με το παραπάνω.

  3. Επειδή κάνεις το χαζό, ρωτώντας για τόπο και τρόπο,κάνε τον κόπο να δεις το Videο:

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ – ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ
    κ. ΚΕΦΑΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Video
    http://www.youtube.com/watch?v=vsuxYMpKit0

    Κατάλληλος τόπος κατά τη γνώμη σου είναι τα παρθένα δάση και οι πηγές του νερού, που είναι η ζωή του Λουτρακίου; Περιόρισε την κατανάλωση ενέργειας άνθρωπέ μου.

  4. ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΕ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΚΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ, ΦΙΛΕ Μ 10:40 ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ? ΚΑΤΙ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ Η ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ Η ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΕΣΩΔΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΤΛ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑΡΥΠΤΟΝΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΡΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΥ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΟΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΡΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ(ΛΙΓΝΙΤΗ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΑΕΡΙΟ,ΠΥΡΙΝΙΚΑ)ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΟΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΡΙΞΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΝΩΝ ΜΕΤΑΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΛΩΔΙΑ,ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ-ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥΣ,ΣΙΔΕΡΟΜΑ ΒΑΣΕΩΝ,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΠΕΤΑ)Η ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΥΛΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
    ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΑ ΠΩΣ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΟΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΝΕΟΣΗΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΦΘΙΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΥΠΟΝΤΑΙ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛ. ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ?
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΑΤΟΜΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΑ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ !
    ΤΑ ΕΣΩΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ? ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΛΕΟΝ Η ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ -40% ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΛΔ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΤΛ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ !
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2Ο ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΙΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 25 ΕΤΗ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΣΧΙΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΙΣ ΡΑΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ , ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ?
    Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΠΟΥ ΣΕ ΠΥΚΝΑ ΣΥΧΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΟΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΕ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΙΘΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΝΟΜΙΚΟ ΚΟΜΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑΘΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΒΟΝΤΑΙ ΑΛΟΙ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΣΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ Η ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΣΗ ΑΡΩΣΤΙΑ Η ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ?

  5. ωωωωχουυυυυυ….. φιλοι που ειστε υπερ των βιομηχανιων….
    κοιταχτε που σε λιγο οχι δασος δεν θα μεινει… οχι πηγη
    οχι πηγαδι….
    κοιταχτε που δεν θα μπορειτε να αναπνευσετε χωρις να πληρωσετε… και αστε την φτηνη ενεργεια , με την πιπιλα που εχετε μαθει να λετε κλειστε την τηλεοραση και ανοιχτε τα ματια σας, μας πουλανε και δεν κανετε τιποτα, το μυαλο σας στην φτηνη ενεργεια, ή αλλιως το μυαλο σας και μια λιρα … αλλά πια λιρα ουτε σοβρακο να φορεσετε δεν θα εχετε… και τοτε θα γελασω!!!

  6. Παρακολουθώντας τον κ. Κεφάλα άκουσα ότι σήμερα υπάρχουν θερμοηλεκτρικά εργοστάσια ισχύος 12 ΜW και δόθηκαν άδειες για ΑΠΕ 25 ΜW . Από αυτό έβγαλε το συμπέρασμα ότι όσο αυξάνονται τα αιολικά πάρκα τόσο θα αυξάνονται τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια.
    Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις ρε φίλε. Πολιτικές κατανάλωσης λιγότερης ενέργειας; συμφωνούμε απολύτως. Δύο ώρες την ημέρα ηλεκτρικό ρεύμα και δεν θα έχουμε ανάγκη κανέναν. Να τα πεις σε αυτούς που σε ακούγανε. Περί θέσεων εργασίας. Τι απαιτείς ρε φίλε ανεμονόμους να φυσάνε τις γεννήτριες.

  7. Ένα χωριό πρότυπο για όλους μας έφτιαξε και δικό του Αιολικό πάρκο. Πάρτε πληροφορίες από εδώ – «http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=29144.0»
    «Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ήθελε έσοδα δικά της. Έτσι, πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa»
    Αυτό το χωριό βγήκε από τη μιζέρια με την οποία εμείς συστηματικά τρεφόμαστε.
    Αυτούς θα τους καταγγείλετε ότι καταστρέφουν το περιβάλλον τους;
    Σας ξέφυγαν δεν προλάβατε να τους ενημερώσετε.

  8. s-spinos:
    προς τον 2:41, αφού είναι τόσο υπέροχα στην Ανάβρα, τότε γιατί
    κάθεσαι εδώ και δεν πας να μείνεις εκεί ώστε να αναπνέεις καθαρό αέρα αφού τον καθαρίζουν οι Α/Γ, να έχεις και δωρεάν εισόδημα μες στην κρίση που ζούμε;;;

  9. Ο 2:41 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΟΠΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΛΕΕΙ ! ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΦΙΛΕ Μ ΕΚΕΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΗΛ. ΡΕΥΜΑ ΑΡΑ ΕΣΩΔΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΗΔΕΝ ΜΟΝΟ ΕΞΩΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΗΔΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΑ ΕΞΩΔΑ ΓΙΑ ΝΑΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΡΟ Υ ΕΥΔΑΠ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΑ ΕΜΦΙΑΛΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ !

  10. Είναι γνωστό ότι ο καθένας βλέπει στους άλλους ότι "ο ίδιος είναι". Αυτά περί προβάτου. Το ποιο εύκολο στη ζωή είναι να είσαι με το ρεύμα και τα αλλαλάζοντα πλήθη.
    Εξ ιδίων τα αλλότρια φίλε μπεεεεεεεε!

  11. Αυτό λέω και εγώ, αντί να πουλάμε εμείς στους Γερμανούς,θα πουλάνε αυτοί σε εμάς, χάρη σε κάτι τύπους σαν και εσένα. Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί οι περίεργοι τύποι, που έχουν πάρει εργολαβία την Ελλάδα, να ενημερώνουν δήθεν περί της κατάρας των ΑΠΕ; Πως φυτρώνουν παντού – ως ειδήμονες; δεν αναρωτήθηκε κανείς;

  12. Υπάρχει περιοχή στην οποία, προ πενταετίας θέλησαν να κάνουν επενδύσεις εταιρίες από Σουηδία και Γερμανία. Κάποιοι και εκεί ξεσήκωναν τον κόσμο, για να σώσουν δήθεν το τοπίο. Το αποτέλεσμα ήταν απλά να φύγουν αυτοί και να στήσουν τα αιολικά τους οι Μπομπολαίοι και σια. Κανένα δέντρο δεν κόπηκε, μόνο οι "επενδυτές" άλλαξαν.

  13. @ 1:22 και που έγινε αυτό το θαύμα;
    εσύ που είσαι έξω από τη στρούγκα μπορείς να μας πεις;;;
    έτσι για να μορφωθούμε και μεις αμόρφωτοι;

  14. Πάντως έχετε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και κυρίως "αγωνιστική" εναντίων των ανέμων. Αν έχετε κότσια βάλτε θέμα απομάκρυνσης της motor oil που ουδείς αμφισβητεί ότι αποδεδειγμένα καταστρέφει το περιβάλλον. Αν πράγματι το πρόβλημά σας είναι το περιβάλλον και όχι κάτι άλλο. Για το κάτι άλλο, εννοώ τους περίεργους τύπους που εμφανίζονται ως ειδήμονες και περιδιαβαίνουν τη χώρα, όχι αυτούς που ενθουσιασμένοι τους χειροκροτούν.

  15. Μόνο η μοτορ οιλ δεν μολύνει το περιβάλλον. Αλλά ο Βαρδινογιάννης δεν είναι «αέρας κοπανιστός» να τα βάλουμε μαζί του. Εκεί δεν χωράνε μαγκιές του καφενείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog