Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η εισήγηση του Γιώργου Πετρίτση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

Εισήγηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων για το έτος 2012
Από τον επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Γιώργο Πετρίτση…

«Κε Πρόεδρε κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κε δήμαρχε, η έγκριση του τεχνικού προγράμματος μαζί με την έγκριση του προϋπολογισμού είναι ίσως οι κορυφαίες στιγμές στην πορεία του δημοτικού συμβουλίου.
Το τεχνικό πρόγραμμα δείχνει τον προσανατολισμό της εκάστοτε πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής για το που θέλει να οδηγήσει και με ποια εργαλεία τον τόπο μπροστά.
Το φετινό πρόγραμμα είναι μια παλαιά κόπια του περσινού τεχνικού προγράμματος αφού τα νέα έργα είναι πολύ λίγα με μικρό έως ελάχιστο πολλές φορές προϋπολογισμό αλλά και αυτά δείχνουν το στίγμα της πορείας που θέλει να οδηγήσει η δημοτική πλειοψηφία τον Δήμο.
Και έρχομαι στο τελικό πρόγραμμα που έχετε φέρει :
Κε πρόεδρε αναλύοντας προσεκτικά το τεχνικό πρόγραμμα διαπίστωσα τα κατωτέρω :
  • Για συνεχιζόμενα έργα υπάρχουν σε όλο το Δήμο 12.121.566 ευρώ
  • Για νέα έργα υπάρχουν 2.250.020 ευρώ
  • Για τον πρώην Δήμο ΛουτρακίουΠεραχώρας μαζί με τις κοινότητες Πισσίων και Ισθμίας αντιστοιχούν 1.432.320
  • Για τον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων αντιστοιχούν 817.700 ευρώ
  • Για την συντήρηση του δημοτικού και αγροτικού δικτύου, καθώς και για αναπλάσεις Κ.Χ και επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού δίνεται το ποσόν του 1.110.000 ευρώ δηλαδή το 49 % του συνολικού προϋπολογισμού.
  • 200.000 δίνονται για διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου συνεδριακού κέντρου. Δηλαδή έχουμε βρει τη λύση ώστε να αξιοποιήσουμε το συνεδριακό κέντρο και να το καταστήσουμε προσοδοφόρο για το δήμο και το μόνο που του έλειπε ήταν το κερασάκι στην τούρτα (δηλαδή η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου) !
  • η εισήγηση για 1000 ευρώ στην ανάπλαση του πάρκου δεξαμενής πιστεύω ότι είναι λανθασμένη και απαιτούνται πολύ περισσότερα χρήματα
  • Για ποιο λόγο να δοθούν 24.600 στην μελέτη αξιοποίησης του αλσυλίου ΛΙΑΝΤΡΟ στους Αγίους Θεοδώρους, όταν εκτιμώ ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν όλη την δυνατότητα να προβούν σε μια τέτοια μελέτη έχοντας όλες τις αποτυπώσεις στα χέρια τους, όπως και την μελέτη ολοκλήρωσης του θεάτρου Νότη Περιγιάλη.
  • Η μελέτη για βιοκλιματικές αναβαθμίσεις πεζοδρομίων και οδών θεωρώ ότι αυτή την εποχή είναι εξεζητημένη όταν την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων την απασχολούν πολύ σοβαρότερα προβλήματα.
  • αν πιστεύατε πραγματικά κε Δήμαρχε, στην ανάπτυξη του τουρισμού και αυτά που λέγατε στην εκδήλωση για την παραχώρηση των δύο κτιρίων από τον ΕΟΤ τότε θα ήσασταν πιο προσεκτικός και δεν θα βάζατε το «μυθικό» ποσόν των 1000 ευρώ για την μελέτη και αξιοποίηση των φυσικών λουτρών.
  • επίσης πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε και να πούμε στον κόσμο ότι σοβαρές μελέτες για μεγάλα έργα δεν γίνονται με 5 και 10 χιλιάδες ευρώ άρα και που τα βάζετε άδικος κόπος είναι και γίνεται για τις εντυπώσεις. (βλέπε μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων 1000 ευρώ, μελέτη ανάπλασης περιοχής Γκράβας και Κολωνακίου 10.000 ευρώ, μελέτη ανάπλασης παραλιακής ζώνης από Ηλέκτρα μέχρι Άγιο Ανδρέα κλπ).
Δηλαδή το 50% του ελάχιστου έστω προϋπολογισμού για νέα έργα το δίνετε για κάτι που εμείς τουλάχιστον, αλλά νομίζω και εσείς καταδικάσαμε προεκλογικά και έχει να κάνει με ασφαλτοστρώσεις, φωτισμούς, αναπλάσεις και έργα που δυστυχώς έχουν καλλιεργήσει την πελατειακή σχέση δημοτικής αρχής και πολίτη.
Σας είπα και πέρυσι ότι ακολουθείτε δυστυχώς την ίδια ακριβώς πολιτική με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, φαίνεται ότι τις βρήκατε επιτυχημένες για να θέλετε να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο.
Κύριοι συνάδελφοι για να μην παρεξηγούμε, δεν διαφωνώ με κανένα από τα ανωτέρω έργα καθόσον όλα βοηθούν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των διαφόρων περιοχών πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Κύριοι της δημοτική αρχής
1. αγνοήσατε επιδειχτικά τον περιφερειακό δρόμο.
πρέπει να βρεθεί λύση για να αναπνεύσει κυκλοφοριακά το Λουτράκι .
2. δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για παρκιν στο Λουτράκι φαίνεται και αυτό το πρόβλημα εξαφανίσθηκε από το Λουτράκι ως δια μαγείας.
3. δεν υπάρχει το παραμικρό για τον τουρισμό έστω ένα περίπτερο στον Ισθμό για ενημέρωση των επισκεπτών.
Εμείς ως αντιπολίτευση δεν θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία πλειοδοσίας έργων για να ακουστεί στην κοινή γνώμη ότι θα προτείνουμε τα πάντα χωρίς όμως στην ουσία κανένα αντίκρισμα.
Προτείνουμε ορισμένα πολύ περιορισμένα σε αριθμό αναγκαία έργα
Έχω στην διάθεση σας τις προτάσεις του συνδυασμού μας για το τεχνικό πρόγραμμα και οι οποίες είναι :
ΛΟΥΤΡΑΚΙ- ΠΕΡΑΧΩΡΑ
  1. Ολοκλήρωση περιφερειακού δρόμου Λουτρακίου.
  2. Μελέτη σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Οικονομικών για την ανάδειξη του Ισθμού.
  3. Άμεση ολοκλήρωση μελετών για ολοκλήρωση του ΓΠΣ.
  4. Αναβάθμιση του πάρκου δεξαμενής και του παραλιακού πάρκου με νέες όμορφες πλακοστρώσεις, νέα φωτιστικά σώματα που εξοικονομούν με ενέργεια.
  5. Μελέτη για την ανακαίνισηεπαναχρωματισμός όλων των παλαιών πολυκατοικιών από την Ελ. Βενιζέλου και προς την παραλία στο Λουτράκι μετά από ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική πρόταση και σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών και ειδικότερα στις τυφλές πλευρές των οικοδομών.
  6. Διάνοιξη όλων των οδών που προβλέπονται στο σχέδιο του 1967 (Καραισκάκη- Ιβύκου Αιγαίου κλπ).
  7. Ψηφιοποίηση του πολεοδομικού αρχείου και μεταφορά του, από το αρχείο της Κορίνθου, στο Δήμο μας αρχικά για το πρώην Δήμο ΛουτρακίουΠεραχώρας και όταν πολεοδομικά έρθουν οι αρμοδιότητες των δημοτικών διαμερισμάτων στο Λουτράκι τότε και των υπολοίπων περιοχών.
  8. Ολοκλήρωση Πνευματικού κέντρου Περαχώρας .
  9. Ολοκλήρωση διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο της Περαχώρας.
ΠΙΣΙΑ –ΣΧΟΙΝΟΣ
1. Άμεση διαδικασία για νέες γεωτρήσεις στα Πίσια για την ύδρευση της περιοχής του Σχίνου (αυτό μπορεί να ενταχθεί στην ΔΕΥΑΛΠ).
2. Σύνταξη μελέτης για την παραλία Αλμύρας και Αγίας Σωτήρα.
3. Δημιουργία πεζοδρομίων στους κύριους δρόμους της περιοχής του Σχίνου.
4. Άμεση διάνοιξη οδών για πρόσβαση στις παραλίες του Σχοίνου.
ΙΣΘΜΙΑ – ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ
1. Ολοκλήρωση της μελέτης για τον βιολογικό καθαρισμό και άμεση χρηματοδότηση του για την κατασκευή από προγράμματα ΕΣΠΑ.
2. Ολοκλήρωση της κατασκευής πλατείας στο Καλαμάκι.
3. Ολοκλήρωση μελέτης αλιευτικού καταφυγίου.
4. Αντιπλημμυρικά έργα και μελέτη για την απορροή όμβριων στο κεντρικό δρόμο στην Κυρά Βρύση
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
1. Ολοκλήρωση μελέτης του ΓΠΣ των Αγίων Θεοδώρων, χωρίς την έγκριση του οποίου καμία ουσιαστική ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί, οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες αλλά υπάρχει η σχετική υποδομή και γνώση για να αντεπεξέλθουμε των δυσκολιών. Η έγκριση του ΓΠΣ θα ανοίξει τον δρόμο για το ξεκίνημα των πολεοδομικών μελετών των οικισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις πολεοδόμησης, ώστε να φύγει από τους ιδιοκτήτες ο βραχνάς αυτός της ομηρίας που νοιώθουν εδώ και πολλά χρόνια.
2. Η ολοκλήρωση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού.
3. Ολοκλήρωση των κάθετων πεζοδρομήσεων από Μιλτ.Στάμου μέχρι Σαρωνικού.
4. Ολοκλήρωση μελέτης αλιευτικού καταφυγίου.
5. Κατασκευή ανασχετικών φραγμάτων για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή φίλε 3,56 είσαι πολύ άσχετος, μάθε λοιπόν ότι για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο αρκετές από τις εισηγήσεις του Πετρίτση έγιναν δεκτές και υιοθετήθηκαν από όλο το σώμα, ναι και από τους συμβούλους του δημάρχου που έχει εκλεγεί.
    Κατάλαβαν επιτέλους κάποιοι ότι στο τεχνικό πρόγραμμα ο Πετρίτσης λόγω ειδικότητας είναι πολύ μπροστά από πολλούς εκεί μέσα. Γι'αυτό άσε τη χολή και τις ειρωνείες για κανέναν άλλον.

  2. Απορώ κ.Πετρίτση, πως λέτε ότι δεν φτάνουν 1000 ευρώ για τη μελέτη συντήρησης των φυσικών λουτρών!!! Είστε πολύ αυστηρός. Σιγά μην μας νοιάζουν τα φυσικά λουτρά που μας παραχώρησε ο ΕΟΤ μπροστά στις ασφαλτοστρώσεις φίλων και ψηφοφόρων σε δρόμους στου διαόλου τη μάνα.

    Όλα τα είχαμε στο Δήμο, όλα δουλεύουν ρολόι και τα βιοκλιματικά πεζοδρόμια μας μάραναν. Αλήθεια έχουμε τόσο φαρδιά πεζοδρόμια και τόσες μεγάλες πλατείες ώστε να τοποθετήσουμε τις πλάκες που απαιτούν τα συστήματα των βιοκλιματικών πεζοδρομίων? Δε νομίζω ότι το Λουτράκι πιάνει το καλοκαίρι θερμοκρασίες Αθηνών ώστε να τρέξουμε να φτιάξουμε βιοκλιματικά πεζοδρόμια. Ας ρίξουμε αλλού αυτά τα χρήματα.

  3. Συγχαρητηρια, εισαι ο μονος που εβαλε στο προγραμα του το Σχινο ,αυτο εμεις οι κατοικοι του Σχινου δε το ξεχναμε…περιμενουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog