Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Καταγγελία αναγνώστη για τα αδέσποτα στο Λουτράκι

- Advertisement -

Αγαπητοι κυριοι του loutrakiblog σας γραφω για πρωτη φορα για ενα θεμα που με απασχολει (και πιστευω οχι μονο εμενα) εδω και περιπου ενα χρονο.
Στο Λουτρακι κυκλοφορουν αρκετα αδεσποτα σκυλια και καθε λιγο γινομαστε λιγο ως πολυ ολοι μας θυματα επιθεσης τους. Η δε οχληση καθημερινα ειναι τεραστια, ειδικα τη νυχτα και τονιζω ΚΑΘΕ νυχτα γαυγιζουν και επιτιθενται σε οτι περασει απο τα “στεκια’ τους. Λεγοντας “στεκια” εννοω ολη την Ελευθεριου Βενιζελου εξ οσων γνωριζω εγω…

Εχω γινει μαρτυρας και θυμα πολλων τετοιων επιθεσεων με τελευταιο παραδειγμα πριν απο λιγο οπου επιτεθηκαν 4 σκυλια σε εναν ανυποπτο περαστικο που περνουσε απο την Πειραιως και μια γυναικα που προσπαθουσε να περασει τον δρομο στο ιδιο σημειο. Στην τελευταια περιπτωση δε κυριολεκτικα στο παρα λιγο απετευχθη ατυχημα με διερχομενα αυτοκινητα.
Η αστυνομια δηλωνει αναρμοδια, ο δημος “περα βρεχει”, οι πολιτες μεταξυ των οποιων και εγω δεν βρισκουν που να απευθυνθουν. Ειμαι εξοργισμενος με την ολη κατασταση νοιωθω ανασφαλεια να βγω απο το σπιτι μου και δεν ξερω κι εγω τι θα κανω. Σκεφτομαι να παρω κανα’ οπλο κι οποιον παρει ο χαρος.
Σας παρακαλω να κοινοποιησετε την επιστολη μου αν μπορειτε μηπως και ευαισθητοποιηθουν τυχον υπευθυνοι για το θεμα (ξερω τωρα, στου κουφου την πορτα….).

Υ.γ.
Αν καποιοι φιλοζωοι διαβασουν την επιστολη μου και διαμαρτηρηθουν με δικαιολογιες του τυπου “και αυτα ψυχη δεν εχουν, τα λυπαμαι τα κακομοιρα, ειναι φιλοι του ανθρωπου, ειναι φυλακες, δεν εισαι φιλοζωος κλπ” τους απαντω οτι ΟΧΙ δεν ειμαι φιλοζωος, η θεση του σκυλου ειναι διπλα στο αφεντικο του δεμενος με λουρι, και αν ειναι οι ιδιοι φιλοζωοι να τα μαζεψουν ΟΛΑ και να τα κρατανε ΜΕΣΑ στο σπιτι τους, αλλοιωσ ειναι φιλοζωοι “ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ”.
Ευχαριστω πολυ και ζητω συγγνωμη αν σας κουρασα.

Μ.Λ.

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα και προσπαθήσαμε να βρούμε και λύση,μέσω της Δράσης Πολιτών,να ενημερώσω πώς έχει η κατάσταση : η νομοθεσία λέει ότι πρέπει να υπάρχουν κυνοκομεία,τα οποία έχουν επιδοτηθεί….οι επιδοτήσεις τελείωσαν,οπότε,όποιο ανοίξει,είναι παράνομο…(ως συνήθως,το Λουτράκι αδιαφόρησε για το θέμα)…τώρα,το μόνο που επιτρέπεται είναι κατ'όπιν διαγωνισμού,που έγινε,ιδιώτης να τα πιάσει,να τα στειρώσει,αλλά είναι υποχρεωμένος μέσα σε ένα χρονικό διάστημα (2 εβδομάδων,αν θυμάμαι καλά),να τα επιστρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον..άντε λοιπόν,να βγάλεις άκρη …

  2. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΙΣΩ, ΑΒΟΗΘΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΜΑΤΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΚΥΡΙΑ"ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΜΕ ΜΩΡΑ….ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΥ…ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΣΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ….ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΕΣΕ ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ!!!ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ!!ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΦΟΛΑ ΘΕΛΕΙ…

  3. ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΕΙΡΩΝΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΗΣΤΡΕΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΟΡΜΑΝΕ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΖΟΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΖΩΑ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝ ΕΧΕΙ ΝΕΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΧ ΦΥΛΑΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

  4. τετοιοι ειναι γεματη η Ελλαδα μας, την καραμπινα να την σημαδεψη στους δηθεν φιλοζωοι που περνουν τα σκυλακια και οταν βαρεθουν τα πετανε στον δρομο, τον αντρα μου συνοδευομενο τον δαγκωσε σε 6 μεριες το χερι του και οχι
    αδεσποτο , το μον ο που ζητανε ειναι λιγο φαγακι και νερακι και οχι
    πετρες και κλωτσιες, υπαρχουν καποιοι στο λουτρακι που γυρνουν με κατι ξυλα σαν βελο9ς για να τριπανε τα αδεσποτακια, ασ κανει κυνοκομειο ο δημος και εγω πρωτη θα παω εθελοντρια, κριμας ειναι τα αδεσποτακια και αυτα ψυχη εχουν, και υποτιθετε οτι ειμαστε και πολιτισμενοι

  5. Δεν υπάρχουν κακά ζώα, μόνο κακοί άνθρωποι…Τα σκυλιά όταν ομαδοποιούνται και γίνονται αγέλες είναι απρόβλεπτα,αλλά ποτέ μα ποτέ ένοχα για τις πράξεις τους οι οποίες είναι δικαιολογημένες γιατί προστατεύουν την αγέλη..
    Την φύση τους ακολουθούν και δεν νομίζω να είναι δική τους επιλογή να βρίσκονται στον δρόμο, εμείς φταίμε!!

  6. Οπως αναφερεις κ ο ιδιος, δεν εισαι φιλοζωος κ ειναι δικαιωμα σου…..μπραβο σου κιολλας που το παραδεχεσαι !!!!

    Συγνωμη κυριοι αλλα εγω δεν δεχομαι να εχω την ιδια αντιμετωπιση απο το κρατος (πχ. το ιδιο δικαιωμα ψηφου) με καποιον που νιωθει ανασφαλης απο μια παρεα 5-6 αδεσποτων σκυλων, ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ !!!

    ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ????
    που μεγαλωσες? στο buckingham palace? you didnt have dogs there?

    Εμεις μπορει να ημαστε φιλοζωοι του Κ@λου οπως λες, αλλα υπαρχουν κ ανθρωποι του Κ@ΛΟΥ………ξερεις εσυ απο αυτους !!!!

  7. αν δεν κοιταξεις στα ματια το σκυλι δηλαδη αδιαφορεις δεν σου επιτιθενται.αφηστε κα κανα αποφαι σε καμμια σακουλα να φανε τα καυμενα.

  8. Η φιλοζωια ειναι σίγουρα μια μορφή πολιτισμού…κάποιοι πιστεύουν βέβαια ότι δείχνουν το πολίτισμό τους γράφοντας ένα κείμενο με βαρύγδουπες λέξεις και ύφος όλο στόμφο. αυτή η πολιτισμένη κυρία φαντάζεται τον εαυτό της στα στενα του Λουτρακίου με τουφέκι, να καραδωκεί για το πρώτο "αιμοσταγή" τετράποδο που θα βρεθεί στο δρόμο της.. όλο αυτό εμένα μου θυμίζει το ανθρώπινο ξεκίνημα..κατι σε homo sapiens.. με τη διαφορά ότι το ρόπαλο έγινε όπλο και το πανοφώρι,ολοκληρωμένη ενδιμασία (στην προκειμένη κάτι σε γουναρικό υποθέτω 😉 )… τα συμπεράσματα..ΣΤΗΝ ΚΡΊΣΗ ΣΑΣ…ευχαριστώ.

  9. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΕΠ ΑΠΕΞΩ 2 ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ << ΠΕΣΕΙ >> ΣΕ ΚΥΡΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙΝΟ ΣΩΛΗΝΑ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΒΗΣΕ . ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΣΕ .
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

  10. Για τον marios στις 6.34
    Θεωρεις φυσιολογικο να σου την πεφτουν 5-6 αδεσποτα καθε λιγο? να εχουν ριξει μια γυναικα κατω και να την τραβανε μεσα στην μεση του δρομου?(αυτοπτης μαρτυρας) να με κυνηγουν και να μου δαγκωνουν τα λαστιχα του αυτοκινητου? ολοι αυτοι που βλεπεις να τρεχουν τα πρωινα το καλοκαιρι γιατι νομιζεις οτι κρατουν οι περισσοτεροι ενα ξυλο απο στυλιστικη αποψη η γιατι φοβουνται επιθεσεις αδεσποτων?
    Ειναι νορμαλ δηλαδη ερχομενος απο την δουλεια μου να εμφανιζονται απο το πουθενα 5-6 σκυλια, να με ριχνουν απο το ποδηλατο μου και μια διερχομενη με το αυτοκινητο της να φρεναρει μισο μετρο απο το κεφαλι μου?
    Ολα αυτα και πολλα αλλα παρομοια ειναι φυσιολογικα στο λουτρακι το 2012? ε φιλοζωε?
    Αν θελεις να λεγεσαι φιλοζωος παρε μια σκουπα και ενα φαρασι και ελα στη γειτονια μου διπλα στην πειραιως να καθαρισεις πρωτα τις ακαθαρσιες μετα τα αποφαγια που αφηνουν οπου βρουν τα αλλα ζωα τα διποδα και κατοπιν μαζεψε ολα τα αδεσποτα βαλε τα σε ενα δικο σου χωρο να μην ενοχλουν και βαλε τους τσιπακι οπως λεει ο νομος ωστε αν ξαναβρεθουν στο δρομο να ξερουν ολοι οτι ειναι δικα σου.
    Αφου τα κανεις ολα αυτα οχι μονο φιλοζωος μπορεις να λεγεσαι αλλα βαλε καιενα στεμμα και αποκαλεσε τον εαυτο σου βασσιλισα της αγγλιας.
    Μεχρι τοτε ομως τουμπεκι ψιλοκομενο και για φιλοζωους και για ανθρωπους.
    Φιλικα απο το buckingham palace
    Μαριος (συννονοματος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog