Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η κόρη του Θεόδωρου Αγγελόπουλου κινηματογράφησε την κηδεία του πατέρα της!

- Advertisement -

Το ύστατο χαίρε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο αποτίνουν απόv τις 3 νωρίς το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο, συγγενείς, συνεργάτες και πολλοί φίλοι…

Η κόρη του Ελένη (σκηνοθέτης και η ίδια) κινηματογραφεί την «τελευταία διαδρομή» του πατέρα της.

Η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη εκτίθεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του νεκροταφείου.

Εκεί βρίσκεται και η γυναίκα του Φοίβη, ο πρωταγωνιστής της ταινίας τουΑλλη Θάλασσα Τόνι Σερβίλο, η βοηθός του Μαργαρίτα Μαντά, ο Ιταλός παραγωγός του Αμαντέο Παγκάνι, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος και ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης.

Οι παριστάμενοι απαγγέλουν ποιήματα του Αγγελόπουλου και του τραγουδούν το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι Κοντούλα λεμονιά.

Η οικογένεια του μεγάλου σκηνοθέτη ζήτησε να κατατεθούν χρήματα, αντί στεφάνων, στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού αποφάσισαν να καθιερώσουν Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», το οποίο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

blog.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τεράστιο ψέμμα από το blog.gr Ποτέ δεν έγινε αυτό. Το ενάντιο, ζήτησαν επισταμένα να μην παρθούν φωτογραφίες και βίντεο από την κηδεία (αλλά βέβαια δεν εισακούστηκαν από τις "Τατιάνες")

  2. Όχι Geo, δεν υπάρχει κανένα τεράστιο ψέμα. Μπορείς να το δεις και εσύ και οι αναγνώστες μας εδώ: http://dai.ly/ApjTQX όπου φαίνεται ξεκάθαρα η κόρη του Αγγελόπουλου να κινηματογραφεί την κηδεία του πατέρα της.

  3. Άλεξ δεν θα διαφωνήσω για το τι φαίνεται, ούτε είναι δικό σας ρεπορταζ για να έχετε ευθύνη. Από την άλλη βέβαια όταν βλέπεις ένα απόσπασμα 10 δευτερολέπτων δεν μπορείς να βγάζεις συμπέρασμα, έτσι δεν είναι;
    Το σίγουρο πάντως είναι ότι είχε ζητηθεί επίσημα από την οικογένεια και έγινε συζητήση με όλα τα κανάλια και τα συνεργεία, να μην τραβηχτούν πλάνα από την ταφή και τις ιδιαίτερες στιγμές της κηδείας (χωρίς βέβαια να εισακουστεί).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog