Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Παπαρήγα: Η μόνη λύση είναι να φύγουμε από την Ε.Ε.

- Advertisement -

«Η πολιτική ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι προϋπόθεση για την έκβαση της πάλης προς όφελος της εργατικής τάξης, για την προοπτική του σοσιαλισμού, για μια ενωμένη σοσιαλιστική Ευρώπη» ανέφερε σήμερα η Γ.Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, μιλώντας σε ημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στην ‘Αγκυρα…
«Αυτή η προοπτική δεν μπορεί να έλθει αυτόματα και συγχρονισμένα σε όλη την Ευρώπη, θα έλθει ως αποτέλεσμα διαδοχικών και συντονισμένων σε κάθε φάση χτυπημάτων σε εθνικό επίπεδο» υποστήριξε η κ. Παπαρήγα.

Κατά την Γ.Γ. του ΚΚΕ «η αιτία της κρίσης στην Ελλάδα, που είναι χώρα συγκριτικά μικρή και παραγωγικά πιο αδύναμη στα πλαίσια της ΕΕ και γι’ αυτό υπόκειται και στις συνέπειες του μεγαλύτερου ανταγωνισμού, είναι η ίδια με την κρίση στην Ιταλία που θεωρείται η τρίτη οικονομία στα πλαίσια της ΕΕ, η ίδια με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, η ίδια με την κρίση που απειλεί τη Γαλλία. Έχει την αιτία ως πηγή, με την κρίση της Αργεντινής, της Ρωσίας, της Ταϊλάνδης, των τίγρεων της Ανατολικής Ευρώπης» υποστήριξε.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε επίσης ότι η κρίση «είναι μια ευκαιρία, μια σοβαρή δυνατότητα να κατανοηθούν τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος, η αναρχία της παραγωγής».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. H MONH ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΕΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ …..ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟ ΣΟΥ …..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog