Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού προσανατολίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

- Advertisement -

Στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού προσανατολίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προκειμένου να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα έναντι των ανταγωνιστών της, που έχουν ήδη κάνει γοργά βήματα και έχουν αξιοποιήσει τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως είναη η γειτονική Τουρκίας, αλλά και η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Ιταλία…

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει σε δημιουργία μαρινών, τουριστικών καταφυγίων και αγκυροβολίων, καθώς η χώρα μας υστερεί λόγω πληθώρας κωλυμάτων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι έχει κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την λειτουργία των μαρινών της Μυτιλήνης, της Κεφαλονιάς, της Χίου.
Η Γενική Γραμματέας  του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνα Μπέη με την ιδιότητα της Προέδρου  της Διυπουργικής Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων ζήτησε εγγράφως από τους Περιφερειάρχες να συνεργασθούν με τους Δήμους, τα Λιμενικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Λιμένων και θα υποδείξουν  στην Επιτροπή κατάλληλους χώρους για μαρίνες και τουριστικά καταφύγια –αγκυροβόλια.
«Το στοίχημα για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της είναι  μεγάλο και πρέπει να κερδηθεί. Η Ελλάδα με τα αμέτρητα νησιά είναι ο ιδανικός τόπος για κρουαζιέρες όλο το χρόνο. Οι μαρίνες, είναι επίσης ένα μεγάλο στοίχημα που για να κερδηθεί χρειάζεται συστηματική δουλειά και βούληση όχι μόνο του Υπουργείου, που είναι δεδομένη , αλλά και των τοπικών φορέων και κοινωνιών», δήλωσε η κ. Μπέη.

*traveltimes

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog