Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ντροπή!Δεν είχαν βάλει σος στα σουβλάκια στην Λειβαδειά!

- Advertisement -

Ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει ματς τίτλου στη Λιβαδειά αλλά έφυγε χωρίς να κάνει ευκαιρία και με οδυνηρή ήττα από τον Λεβαδειακό (1-0) που δίνει μεγάλη ευκαιρία στον Ολυμπιακό…

Οι πράσινοι απέδειξαν και στη Λιβαδειά ότι στερούνται ποιοτικών λύσεων που θα βγάλουν κάθε εβδομάδα το φίδι από την τρύπα. Η τύχη αυτή τη φορά δεν ήταν με το μέρος τους, η απουσία του Λέτο αποδείχθηκε καταλυτική για την επιθετική γραμμή, την ίδια ώρα που η Λιβαδειά με… περίπατο απέκρουσε τις λίγες καλές επιθετικές στιγμές που δημιουργήθηκαν από τους φιλοξενούμενους. Θα μπορούσαν μάλιστα να φτάσουν και νωρίτερα στο 1-0 αλλά ο Κατσουράνης πάνω στη γραμμή και κάποιες καίριες τοποθετήσεις των αμυντικών του Παναθηναϊκού αποσόβησαν την παραβίαση της εστίας του Καρνέζη.
Η ουσία είναι ότι σε μία Κυριακή που έμοιαζε ιδανική για τον Παναθηναϊκό, βάσει προγράμματος, για να αυξήσει τη διαφορά, ελπίζει πλέον μόνο στη διατήρησή της και αυτή υπό την προϋπόθεση να επιστρέψει το δώρο ο Ολυμπιακός στην Τούμπα…
Με νίκη του ΟΣΦΠ, το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά καθώς θα μειώσει σε απόσταση μιας… ισοπαλίας και με τις δύο ομάδες να τις χωρίζει το παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Μέσα η… σφαίρα, «Κατσούρ» στα στόπερ
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας ανακάτεψε την τράπουλα στην Παιανία για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό αλλά από την Παρασκευή φάνηκε πως είχε κατασταλάξει στο σχήμα που επέλεξε για την αποψινή δύσκολη εκτός έδρας «μάχη». Ο τεχνικός των «πρασίνων» ανακοίνωσε στο ξενοδοχείο την ενδεκάδα, η οποία ήταν η αναμενόμενη. Εξάλλου ο Κουίνσι είχε δηλώσει πανέτοιμος και ο Φερέιρα τον υπολόγιζε κανονικά.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, δεξιά ο Βύντρα, αριστερά ο Σπυρόπουλος και ο Σαριέγκι με τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο και Σιμάο τα αμυντικά χαφ, με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα. Ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό «φουνταριστό», τον Τοτσέ.

Η αδυναμία που έγινε συνήθεια
Δεν ήταν η πρώτη φορά. Για την ακρίβεια το σκηνικό ήταν συνηθισμένο και… χιλιοπαιγμένο στα τελευταία παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορεί να την κυκλοφορήσει σωστά και να απειλήσει, ο αντίπαλος να κλείνει πολύ σωστά τους χώρους, στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Λεβαδειακός, και οι «πράσινοι» να πετούν πολύ εύκολα το πρώτο ημίχρονο.
Κουίνσι και Ζέκα δεν κατάφεραν να συνεργαστούν από τις πτέρυγες με τους Βύντρα και Σπυρόπουλο που έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ο Κλέιτον ήταν ολομόναχος στον άξονα(Βιτόλο και Σιμάο εκτός δημιουργικού κομματιού) ενώ ο Τοτσέ εκτός παιχνιδιού. Ο Φερέιρα… ξελαρρυγιάστηκε, άλλαξε πλευρές τους Ζέκα και Κουίνσι, αλλά προκοπή δεν είδε. Φάσεις με το… σταγονόμετρο για τον Παναθηναϊκό που τις δύο φορές που απείλησε ουσιαστικά(9’Κλέιτον, 21′ Ζέκα) βρήκε απέναντι του τον Κυριακίδη που κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Τον… τιμώρησε ο Μελισσάς!
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ήταν εκείνος που πίεζε, μπορεί ο Φερέιρα να έβαλε ότι είχε και δεν είχε από τον πάγκο(Λάζαρο, Μαυρία, Πετρόπουλο) έχοντας και την ατυχία να χάσει τον Κουίνσι με αναγκαστική αλλαγή,  αλλά οι «πράσινοι» τρόπους να απειλήσουν δεν είχαν. Ούτε… μισή κλασσική ευκαιρία όλη και όλη μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του Σαριέγκι και ένα σουτ του Βιτόλο. Αυτό έκανε το «τριφύλλι» στο δεύτερο ημίχρονο και ο Λεβαδειακός τον… τιμώρησε! Mάλιστα οι Βοιωτοί εκτός από το γκολ της νίκης, είχαν και τεράστια ευκαιρία με τον Φαβάλι στο 58′ αλλά ο Κατσουράνης έδιωξε πάνω στην γραμμή!
Ο Μελισσάς, όμως,  αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή του Παράσχου, είπε «ευχαριστώ» στο… έγκλημα της άμυνας των φιλοξενούμενων στο 82′ και με κεφαλιά-οβίδα χάρισε την νίκη στον Λεβαδειακό και στέρησε από τους «πράσινους» να ανοίξουν και άλλο την ψαλίδα από τον Ολυμπιακό που θα έχει αύριο την ευκαιρία να πλησιάσει στο -2!
MAN OF THE MATCH: Ο Κόρμπος. Ο μέσος του Λεβαδειακού έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι στο ανασταλτικό κομμάτι και ήταν ο κύριος λόγος για τα… σκούρα που είδε ο Παναθηναϊκός στην επίθεση. Έκοψε σχεδόν τα πάντα, έδινε ηρεμία και έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δεν είχε παρά μοναχά λίγες στιγμές που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παράσχος τον έριξε στη «μάχη» για τα… εναέρια ζητήματα και ο Μελισσάς χάρισε με την καρφωτή του κεφαλιά ένα τρίποντο φτιαγμένο από «χρυσάφι»!
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που έκανε… παπάδες στην αρχή του πρωταθλήματος. Θέλει ανάσες, καθώς είναι εμφανές ότι έχει… σκάσει!
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει ολοκληρωτικά στην αντίδραση του Παναθηναϊκού στη φάση του γκολ. Τραγική αμυντική λειτουργία. Ο Κουτσόπουλος εντελώς μόνος του από αριστερά σεντράρει ενώ και ο Μελισσάς μέσα στην… καρδιά της άμυνας έχει ξεχαστεί!
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή Κομίνη και τους βοηθούς του.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε ποτέ στη Λιβαδειά. Όπως σωστά είπε και ο Φερέιρα «αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα δεν γίνεται να συνεχίσουμε παίζουμε έτσι». Ο Λεβαδειακός έκανε όλα τα απαραίτητα πολύ σωστά και δίκαια πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στον αγώνα που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.
Πλέον το -5 είναι υπό… κίνδυνο, καθώς οι «πράσινοι» δίνουν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πλησιάσουν με νίκη στην Τούμπα σε απόσταση αναπνοής!

*gazzetta

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog