Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δέδε με τον δήμαρχο Νεμέας

- Advertisement -

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στα πλαίσια των επισκέψεών του, στους Δημάρχους όλων των Δήμων του Ν. Κορινθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γ. Δέδες, στο Δήμο Νεμέας, με το Δήμαρχο κ. Ε. Ανδριανάκο…

Όπως είναι ήδη γνωστό, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και στόχο την ενίσχυση κάθε περιοχής χωριστά, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στο σύνολό της, εξετάζονται οι ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Δήμου του Νομού, ώστε να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το 2012, όλες οι δράσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία έργων και υποδομών.

Όσον αφορά το Δήμο Νεμέας, δύο ιδιαίτερης σημασίας έργα οδοποιίας προωθούνται μέσω ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση και εκτέλεση.
Η «Βελτίωση Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού ΝεμέαΚούτσιΣτιμάγκα», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους.
Ο κόμβος της Νεμέας, που έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αποτελεί έργο μεγάλης λειτουργικής σημασίας, αφού με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης θα εξασφαλίζεται η ομαλή είσοδος στην ενδοχώρα του Δήμου και η σύνδεση της Παλαιάς με τη Νέα Εθνική Οδό.
Το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο της Πελοποννήσου, η κατασκευή του Φράγματος του Ασωπού, θα καθορίσει το τοπίο το επόμενο διάστημα και στην περιοχή της Νεμέας. Με την ολοκλήρωση του έργου, απαιτείται η διαχείριση του νερού να γίνεται με τρόπο επαρκή και αποτελεσματικό. Για το λόγο αυτό έχει ήδη ενταχθεί και θα δημοπρατηθεί εντός του έτους η μελέτη που εστιάζει στην αλλαγή της παρωχημένης δομής του ΑΟΣΑΚ, τη συντήρηση και την επέκταση του αρδευτικού δικτύου που θα ωφελήσει πολλές περιοχές του Δήμου, που σήμερα δεν έχουν αρδευτικά δικαιώματα, με σκοπό την πλήρη αποδοτικότητα για τις καλλιέργειες. Στόχος όμως δεν είναι μόνο η άρδευση των καλλιεργειών, αλλά και η δημιουργία ενός πυρήνα ανάπτυξης για τους τρεις Δήμους που σμίγουν στην περιοχή του Φράγματος (Βέλου–Βόχας, Σικυωνίων και Νεμέας) και για το σύνολο του νομού και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη συνταχτεί αναγνωριστική μελέτη για την κατασκευή του παραλίμνιουπεριφερειακού δρόμου του Φράγματος, στον άξονα Νεμέα – Κιάτο, που θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις και θα διευκολύνει την προώθηση τουριστικών υπηρεσιών.
Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι συντηρήσεις οδικών δικτύων των Δήμων κατά προτεραιότητα. Μελέτες σε πλήρη ωριμότητα έχουν οι δράσεις «Αποκατάσταση κυκλοφορίας του δρόμου ΑσπρόκαμποςΚαστράκι» και «Συντήρηση της Επαρχιακής Οδού ΝεμέαΔάφνηΜποζικά», των οποίων η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες και η υλοποίηση την προσεχή Άνοιξη.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε για την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το 2012, των αποζημιώσεων ύψους περίπου 370.000 ευρώ προς τους δικαιούχους των απαλλοτριώσεων του δρόμου ΝεμέαΚιάτο, ποσό του οποίου η απόδοση εκκρεμεί χρόνια.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, κ. Ανδριανάκος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνεργασία τους και για τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για την υλοποίηση έργων και τόνισε τα κοινά σημεία στις προτάσεις Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας που θα ωθήσουν την ευρύτερη περιοχή σε νέα, δυναμική τροχιά ανάπτυξης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog