Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η εικόνα της σημερινής κοινωνίας μέσα από μια ταινία μικρού μήκους

- Advertisement -

Ο οικονομικός εφιάλτης των τελευταίων δύο ετών, με αποκορύφωμα τα νέα μέτρα που πηγαίνουν για ψήφιση στη Βουλή, έχουν λεηλατήσει την ελληνική κοινωνία…

Η βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών δεν έχει μόνο οικονομικές προεκτάσεις αλλά και κοινωνικές. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, δοκιμάζεται η ευαισθητοποίηση, η ανθρωπιά και η συλλογικότητα όλων μας.

Μια ταινία μικρού μήκους, που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, από την ομάδα «Διακόπτες», αναδεικνύει εύστοχα πώς η ατομικιστική απομόνωση, η αδιαφορία, ο φόβος αλλά ακόμα και η εκμετάλλευση και η βία αντλούν δύναμη και ισχύ από την οικονομική συγκυρία.

Ένας άνθρωπος πεσμένος στο έδαφος, ανώνυμος, όπως άλλωστε είμαστε όλοι μέσα στην τρελή καθημερινότητα, ίσως νεκρός, ίσως απλά αναίσθητος, περνά απαρατήρητος από τα μάτια δεκάδων περαστικών.

Άλλοι είναι βιαστικοί, άλλοι πολυάσχολοι, κάποιοι άλλοι απλά κοιτάνε με περιέργεια και συνεχίζουν το δρόμο τους ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν τον άνδρα, κλέβοντάς τον.

Η περίπτωση, όμως, μιας γυναίκας με προβλήματα οράσεως μας κάνει να σκεφτούμε μήπως πρέπει τελικά να κλείσουμε τα μάτια για να αγγίξουμε τον κόσμο με τη ψυχή μας;

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog