Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πιστεύετε ότι η Ευρώπη θα σωθεί στραγγαλίζοντας τα πλευρά της Ελλάδας;»

- Advertisement -

Την Ελλάδα υπερασπίζεται ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος Γκάντ Λέρνερ, ασκώντας δριμεία κριτική στις νέες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης…
«Πιστεύετε πραγματικά ότι η Ευρώπη θα σωθεί στραγγαλίζοντας, τσακίζοντας τα πλευρά της Ελλάδας;» διερωτάται ο Λέρνερ, σε παρέμβασή του στην ιταλική τηλεόραση «La 7».

«Καλύτερα η Γερμανία που επιβάλλει κοινωνική σφαγή ή τα κοράκια που περιμένουν να κερδίσουν, σε περίπτωση χρεοκοπίας, με τα ασφάλιστρα κινδύνου; Είναι δυνατόν, στην σημερινή Ιταλία, να μην καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς;» συμπληρώνει.

Ο Λέρνερ θα αφιερώσει όλη του την εκπομπή «L’ Infedele», (o Άπιστος), την ερχόμενη Δευτέρα, στην ελληνική κρίση. Παράλληλα, στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε, σε σκληρούς, πάντα, τόνους, χθες βράδυ, στην ελληνική κρίση.

«Αφήστε με να πω ότι αυτά που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό από το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι απλούστατα, αίσχος. Δεν γίνεται, βέβαια, για να αποφευχθεί μια χρεοκοπία που είναι ήδη σε εξέλιξη, αλλά για να απομυζήσουν και τους τελευταίους πόρους από την δυστυχισμένη αυτή χώρα , προς όφελος των ξένων πιστωτών, και για να δημιουργήσουν το Firewall, το οποίο, όμως, έχω την εντύπωση ότι θα πολλαπλασιάσει τις επιπτώσεις της», γράφει ο γνωστός Ιταλός σχολιαστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog