Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυγά… «πινγκ πονγκ» βλάπτουν το ανδρικό σπέρμα!

- Advertisement -

Έρευνες διεξάγονται στην Κίνα σχετικά με την προέλευση αυγών που αναπηδούν (!) μετά το βράσιμο και μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα στους άνδρες…

Αυτό είναι το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα, προκαλώντας ανησυχία στους άνδρες που κατανάλωσαν τα αυγά.

Τα αβγά, που αποκαλούνται «λαστιχένια αβγά» ή «αβγά πινγκ πονγκ» από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και έχουν εμφανιστεί σε μικρές ποσότητες στην αγορά, είναι πολύ σκληρά για να καταναλωθούν, γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι είναι ψεύτικα.

Η σκληρότητα των αβγών μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια και να προκαλείται από την κατανάλωση από τις κότες μεγάλων ποσοτήτων τροφής εμπλουτισμένης με την τοξική ουσία γκοσιπόλη, που προσκολλάται στον κρόκο των αβγών.

«Ενώ η γκοσιπόλη συναντάται συνήθως στα υπολείμματα του βαμβακόσπορου που προστίθενται στην τροφή των πουλερικών ως επιπρόσθετη πηγή πρωτεϊνης, μεγάλες δόσεις της ουσίας μπορούν να καταστείλουν τη δραστηριότητα του σπέρματος, καθώς η γκοσιπόλη έχει χρησιμοποιηθεί στα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια», προσθέτει το πρακτορείο.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στη χώρα, όπου έχουν σημειωθεί διατροφικά σκάνδαλα με νοθευμένο μαγειρικό λάδι, μολυσμένο γάλα και καρπούζια που… εκρύγνηνται εξαιτίας των υπερβολικών λιπασμάτων.

Το 2008, τουλάχιστον έξι παιδιά πέθαναν και σχεδόν 300.000 αρρώστησαν αφού κατανάλωσαν βρεφικό γάλα σε σκόνη μολυσμένο με μελαμίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών υλών, λιπασμάτων και προϊόντων καθαρισμού.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog