Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσίπρας προς Βενιζέλο: Απέναντι στους πιστωτές της χώρας είσαι … «κότα»

- Advertisement -

«Έχετε την τελευταία ευκαιρία να ταυτισθείτε με το λαϊκό αίσθημα» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτησή του στη Βουλή σε υψηλούς τόνους για τη δανειακή σύμβαση…
Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο για την «επιθετικότητα» που επιδεικνύει τις τελευταίες ημέρες , αναφερόμενος στο επεισόδιο που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνη, αλλά πρόσθεσε ότι απέναντι στους πιστωτές της χώρας είναι … «όρνιθα»!

Απευθυνόμενος επίσης ξανά στον κ. Παπαδήμο για το PSI ανέφερε: «μιλάτε σαν να θεωρείτε δεδομένο ότι για το PSI θα υπάρχει εθελοντική συμμετοχή και ότι δεν θα δρομολογηθούν τα CAC’s για να έχουμε πιστωτικό γεγονός». Ισχυρίσθηκε ότι «με το πακέτο αυτό η κυβέρνηση θα οργανώσει απλώς την χρεοκοπία», με πλεονεκτικούς όρους για τους πιστωτές, όπως το Αγγλικό Δίκαιο. «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα για τη χρεοκοπία» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος με ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953.

«Ελπίζω να μην κάνατε εσκεμμένα το ατόπημα να απειλήστε με κατάρρευση . Ο ελληνικός λαός δεν δείλιασε ποτέ και δεν κάνει πίσω. Δεν θα γίνει αυτός ο λαός πειραματόζωο» ανέφερε επίσης, σχολιάζοντας το μήνυμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ προς τον ελληνικό λαό.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog