Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Κόλλιας: “Το πιο εύκολο για μένα εχθές θα ήταν να καταψηφίσω.”

- Advertisement -

«Με αφορμή την χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση και την στάση που κράτησε, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις…
«Η χώρα ζει τις χειρότερες στιγμές της μετά την μεταπολίτευση. Χθες το βράδυ εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου κληθήκαμε να ψηφίσουμε «Ναι» ή «Όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση. Κληθήκαμε να ψηφίσουμε «Ναι» ή «Όχι» στα νέα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες. Κληθήκαμε να επιλέξουμε μεταξύ επιπλέον οδυνηρών μέτρων και της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας.

Πολλοί μιλούν για ψευτοδιλήμματα, για πολιτικές σκοπιμότητες, για διαπραγματευτική ανικανότητα, για δειλία, ακόμη και για εσχάτη προδοσία.

Το πιο εύκολο για μένα εχθές θα ήταν να καταψηφίσω. Να γίνω ήρωας στα μάτια των ψηφοφόρων μου, και όλων των πολιτών της Κορινθίας. Για μένα ΑΥΤΟ θα ήταν προδοσία. Η θέση η δική μου στο πρώτο Μνημόνιο ήταν ξεκάθαρη, κατηγορηματική και μη διαπραγματεύσιμη.

Εγώ και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας φωνάζαμε όχι στην είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είχαμε εγκαίρως προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε. Για τον λόγο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τα εναλλακτικά σενάρια, σε μια ολοκληρωμένη πρόταση τόσο στο «Ζάππειο 1» όσο και στο «Ζάππειο 2». Τότε κανείς δεν μας άκουσε.

Οι χειροκροτητές της πολιτικής ΠΑΣΟΚ, μας αποκαλούσαν «μαθητευόμενους μάγους». Η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διερρήγνυε τα ιμάτια της ότι η μοναδική λύση για την χώρα ήταν το Μνημόνιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κινδυνολογούσε και επέμενε ότι εάν δεν επιλέγαμε αυτόν τον δρόμο θα οδηγούμασταν στην άτακτη χρεοκοπία.

Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ψήφισε μέτρα και κόντρα μέτρα στο όνομα της σωτηρίας της χώρας. Ακολούθησε πιστά τις επιταγές της Τρόικας χωρίς, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι της οι Υπουργοί, να διαβάσει το Μνημόνιο. Οι στόχοι ποτέ δεν επιτεύχθηκαν με αποτέλεσμα τώρα που όντως η νέα δανειακή σύμβαση είναι η μόνη λύση και ο «λύκος» είναι όντως έξω από την πόρτα μας να μην μας πιστεύει ο ελληνικός λαός. Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε στην ώρα μηδέν. Εάν χθες δεν ψηφιζόταν η νέα δανειακή σύμβαση, θα βρισκόμασταν σε κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας.

Κατανοώ ότι οι πολίτες δεν μας πιστεύουν. Οι πολίτες τα έχουν ξανακούσει. Τους καταλαβαίνω και τους συμμερίζομαι απόλυτα. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πουλήσω ή καλύτερα να ξεπουλήσω την χώρα για να γίνω αρεστός. Καλύτερα να μην ξαναεκλεγώ παρά να καταδικάσω την χώρα μου και τους πολίτες της σε αμετάκλητη πείνα, φτώχεια, δυστυχία.

Είναι βαθειά μου πεποίθηση ότι πιο εύκολα ανατρέπεις καταστάσεις, πιο εύκολα αναπτύσσεσαι και ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου όταν ο εθνικός πλούτος παραμένει στα χέρια σου. Στην περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ο ακρωτηριασμός της ευρωπαϊκής μας πορείας θα ήταν βέβαιη. Για μένα ως Νεοδημοκράτη και βαθειά Ευρωπαϊστή αυτή η εκδοχή είναι ανεπίτρεπτη.

Χθες ψήφισα με γνώμονα όχι την κομματική πειθαρχία αλλά με την συνείδησή μου. Χθες ψήφισα «Ναι» όχι με μικροπολιτικά κριτήρια αλλά με κριτήρια προς όφελος της εθνικής επιβίωσης. Πολλοί θα με διαψεύσουν, θα με κατηγορήσουν επικαλούμενοι πολιτικά μαγαζάκια, μαντριά, καρέκλες και πολιτικούς θώκους. Ας είναι. Εγώ έπραξα ως όφειλα και η ιστορία θα μας κρίνει όλους.»

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλε όλη η Κόρινθος είναι γεμάτη με την φωτογραφία και την διεύθυνση σου. Ελπίζω να περάσουν να σε ευχαριστήσουν για την γενναία σου απόφαση..

  2. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΟ 2012 ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ?

  3. Κώστα μου δεν τα ζύγισες καλά τα πράγματα και λέω δεν τα ζύγισες γιατί το μνημόνιο που ψήφισες, σίγουρα δεν το διάβασες (σάμπως ενδιαφέρθηκε το κόμμα να σας το δώσει;),με αυτά που αναφέρεις στην δήλωσή σου.
    Και την πατρίδα ξεπουλάς και τον κοσμάκη ρίχνεις στην φτώχια και δεν πρόκειται κανένας μέσα στο κόμμα να ενδιαφερθεί για τον Κόλλια.
    Κώστα μου έχασες το συγκριτικό πλεονέκτημα, που σου έδωσε τον αέρα όχι μόνο να σταθείς απέναντι από έναν Παπαληγούρα, αλλά και να τον ξεπεράσεις. Το πλεονέκτημά σου ήταν ότι ήσουν ένας από εμάς, ήσουν δίπλα μας. Δυστυχώς τώρα είσαι με αυτούς και σαν τέτοιο θα σε αντιμετωπίσουμε. Το δύσκολο λοιπόν ήταν να αποφασίσεις να μείνεις κοντά μας, μαζί μας.
    Κρίμα φίλε Κώστα, έκανες την επιλογή σου και αυτή είναι ΣΙΓΟΥΡΑ λάθος.

    ένας πρώην νεοδημοκράτης από το Λουτράκι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog