Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καναπέ: με πέστο και κατσικίσιο τυρί & με πολτό ελιάς και αυγά ορτυκιών.Συνταγή για α-βού

- Advertisement -

Ό,τι πρέπει για το γιορταστικό καλωσόρισμα. Αφήστε που μια γευστική νότα σύγχρονη κάνει το πολυπόθητο και άκρως ταλαιπωρημένο mix ‘n match και -ως εκ τούτου- δένει με τον … ασημένιο δίσκο της γιαγιάς ή της πεθεράς (κάπου θα σας βρίσκετε κι αυτός) και γίνεται νότα εκκεντρική αλλά classy, μεταμελημένη snob από καθημερινή…  Λέω να το τολμήσετε με αυτοπεποίθηση…

ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ/ ΠΟΛΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΟΡΤΥΚΙΩΝ
Προγραμματισμός: Η συνταγή θα σας δώσει περισσότερο πολτό ελιάς και πέστο από όσο θα χρειαστείτε και τα οποία μπορείτε να διατηρήσετε σε καλά κλεισμένα βαζάκια στο ψυγείο για όσο καιρό θέλετε αρκεί να τα έχετε καλύψει με λάδι. Και τα δύο επομένως μπορούν να φτιαχτούν εβδομάδες πριν.
Τα κρουτόν επίσης μπορούν να φτιαχτούν 1-2 μέρες πριν και να διατηρηθούν σε σακούλα αεροστεγή. Η τελική σύνθεση μόνον θα χρειαστεί να γίνει μια ώρα πριν σερβιριστούν, ώστε τα καναπέ να μην μαλακώσουν και μουλιάσουν.
Υλικά για 16 καναπέ
16 φέτες ψωμί μπαγκέτας, κομμένο κάπως διαγωνίως
Για το topping με πέστο/κατσικίσιο τυρί
50γρ. φύλλα βασιλικού με τα κλωναράκια τους
20γρ. κουκουνάρι
40ml λάδι
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
8 λεπτές φέτες από το κατσικίσιο τυρί που προτιμάτε
αλάτι – πιπέρι
Για το topping με πολτό ελιάς/αβγά ορτυκιών
50 μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια – οι Καλαμών είναι τέλειες
2 αντσούγιες πλυμένες και ψιλοκομμένες
40ml λάδι
4 αβγά ορτυκιών
πάπρικα για γαρνίρισμα
Κρουτόν: Βάλτε το φούρνο στους 140 βαθμούς C και ψήστε τις φέτες ψωμιού μέχρι να καφετίσουν ελαφρά και να στεγνώσουν εντελώς, περίπου 5 λεπτά. Διατηρήστε τες μέχρι να χρειαστούν.
Πέστο: Πολτοποιήστε όλα τα υλικά εκτός από την πάπρικα στο mixer (ή σε γουδοχέρι). Αλατοπιπερώστε ανάλογα με το γούστο σας. Απλώστε την πάστα σε 8 κρουτόν και προσθέστε σε κάθε ένα μία φετούλα κατσικίσιο τυρί.
Πολτός ελιάς: Πολτοποιήστε τις ελιές με τις αντζούγιες και το λάδι στο mixer. Βράστε τα αυγά (σε νερό που ήδη βράζει) για 3 λεπτά, βάλτε τα κάτω από κρύο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Απλώστε με μαχαίρι τον πολτό στα 8 κρουτόν, καλύπτοντας μόνο τη μισή επιφάνεια. Ξεφλουδίστε και ξεπλύντε τα αβγά. Κόψτε τα προσεκτικά στη μέση και τοποθετήστε το μισό αβγό στο τμήμα του κρουτόν χωρίς πολτό ελιάς. Πασπαλίστε με πάπρικα και είναι … έτοιμα.
Τι κρασί: Ένα dry Prosecco.
 
* pandespani.com
- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΕΤΟΙΜΟ Η ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ?ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΥΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑΠΕ ΣΤΗ ΠΑΝΑΘΑ?ΕΝΤΑΞΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΥ ΙΚΕΑ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

  2. ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΡΕ?Η ΟΜΑΔΑ ΤΙΣ 7ΑΡΑΣ?ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ?ΠΟΥ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΝΑΠΕΟΥ?????ΜΙΛΑ ΡΕ ΑΓΓΕΛΕ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΛΕΩ????

  3. Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ…ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ… Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ 7ΑΡΑΣ…ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΟ…ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕΕΕ??? ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕΕ ΛΙΓΟΟΟΟ…..

  4. Εντάξει ρε αράπη το καταλάβαμε, δεν μπορώ εγώ να σε πείσω για τα αυτονόητα που βγάζει η ΟΥΕΦΑ και σε κατατάσσει πολλες μα πολλές θέσεις πιο πίσω από τον Θρύλο αφού τα τελευταία χρόνια έχεις ανοίξει προξενεία σε κάτι μικρά ψαροχώρια της Δανίας.Προς το παρόν απόλαυσε καναπέ βλαμ και τουμπέκα…

  5. Μάλλον θα έχετε λύσει το οικονομικό σας πρόβλημα για να ασχολείστε με τις ομάδες. Φάτε το τυράκι που σας δίνουν. Ασχοληθείτε με τα αθλητικά… Συγχαρητήρια για την νίκη του Ολυμπιακού, αλλά δυστυχώς υπάρχουν άλλα πράγματα να ασχολούμαστε εκτός από αυτούς που παίρνουν εκατομμύρια για να τσακωνόμαστε εμείς για αυτούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog