Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα καλύτερα καρναβάλια στον κόσμο!

- Advertisement -

Φαντασμαγορικά shows, λαμπερά κοστούμια, μουσικές samba και salsa. Ναι, οι Απόκριες είναι εδώ και μας έχουν ξεσηκώσει! Ακολουθήστε μας στους δρόμους των πιο φημισμένων καρναβαλικών πόλεων και αφεθείτε σε ένα ξέφρενο γλέντι άνευ προηγουμένου…

Η υφήλιος λικνίζεται σε ρυθμούς samba! Κάθε χρόνο η καρδιά των Αποκριών χτυπά στη Βραζιλία. Αδιαμφισβήτητα το πιο λαμπερό καρναβάλι παγκοσμίως είναι αυτό του Rio de Janeiro! Χορευτές και χορεύτριες από διαφορετικές σχολές samba κατακλύζουν τη λεωφόρο Sambodromo, δίνοντας το έναυσμα για ατελείωτο ξεφάντωμα. Γίνε ένα με το πλήθος και φρόντισε να βρίσκεσαι στις 14 ή 15 Φεβρουαρίου στη «βασίλισσα» του καρναβαλιού. Γιατί; Γιατί δεν πρέπει να χάσεις τις Samba Parades, ένα λαμπερό και φαντασμαγορικό show με πολύ χρώμα και φαντασία, μοναδικό σε όλο τον κόσμο!

Βενετία, Ιταλία


Με τις ρίζες του να φτάνουν μέχρι το Μεσαίωνα, το καρναβάλι της Βενετίας είναι συνώνυμο της αυθεντικότητας! Πολύχρωμες φινετσάτες φορεσιές, μάσκες εκλεπτυσμένης τεχνικής και παραδοσιακές μουσικές με φόντο ένα θεατρικό σκηνικό, σε προτρέπουν να ανταποκριθείς στο αποκριάτικο κάλεσμά τους. Η μυστηριακή αύρα που πλανάται στην ατμόσφαιρα και η essence εποχής που κυριαρχεί στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου θα σε μαγέψουν από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου. Αριστοκρατικοί χοροί σε παλάτια, street πάρτι σε bars ολοκληρώνουν την πραγματική εμπειρία των Αποκριών. Κολομπίνες και αρλεκίνοι, κοντεσίνες και καμαρότοι όλοι… γίνονται ένα!

Νίκαια, Γαλλία


Σε μια διαφορετική καρναβαλική διάσταση, με πρωτότυπη θεματική, το πάρτι στη Νίκαια της Κυανής Ακτής έχει… οικολογική συνείδηση που αποδεικνύει εξαρχής με το όνομά του: «Blue Planet». Η Promenades des Anglais, η διάσημη παραλία με τους φοίνικες, αλλά και η κεντρική Πλατεία Massena, όπου λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα events των ημερών, είναι έτοιμες να σε εντάξουν στους απτόητους ρυθμούς τους από τις 12 έως τις 28 Φεβρουαρίου. Highlight το παραδοσιακό κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στις 28/02.

Barranquilla, Κολομβία


Τέσσερις ημέρες γεμάτες παράδοση συνθέτουν το καρναβάλι της Κολομβίας, το δεύτερο μεγαλύτερο της Λατινικής Αμερικής, μετά από αυτό του Ρίου. Ένα κράμα χορών, μουσικών και φορεσιών που μετουσιώνει το διεθνισμό και την πολυπολιτισμικότητα. Εδώ, πρωταγωνιστές είναι όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά! Ο φολκλόρ χαρακτήρας του θα σε εντυπωσιάσει, ενώ θα σου αποδείξει εμπράκτως αυτό που το διαφοροποιεί κατά πολύ από τα υπόλοιπα του κόσμου. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να «φορέσεις» την καλύτερη διάθεσή σου και να παρευρεθείς μεταξύ 13 και 16 Φεβρουαρίου στην πόλη Barranquilla, στη βόρεια Κολομβία. Τα υπόλοιπα άφησέ τα στους ντόπιους!

Τενερίφη, Κανάρια Νησιά


Άσε στην άκρη για λίγο τις βουτιές και τις παραδεισένιες παραλίες και ζήσε την απόλυτη εμπειρία των ηλιόλουστων Αποκριών από τις 12 έως τις 21 Φεβρουαρίου! Αναρωτιέσαι πού; Μα φυσικά στη Santa Cruz, την πρωτεύουσα της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά. Μην εκπλήσσεσαι! Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα καρναβάλια -αρκετοί μάλιστα το θεωρούν ως το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο. Σε αυτόν τον εξωτικό προορισμό κορυφαία εκδήλωση κατά την εορταστική αυτή περίοδο είναι η ανάδειξη της βασίλισσας που σηματοδοτεί και την έναρξη του ασταμάτητου γλεντιού! Οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι πλημμυρίζονται από μελωδίες και χορευτές της salsa, δίνοντας τον παλμό! Be there!

Τρινιντάντ-Τομπάγκο


Δύο μικρές κουκίδες στον Ατλαντικό ωκεανό, αποτελούν το κέντρο του κόσμου για τους κατοίκους της Καραϊβικής τις ημέρες των Αποκριών. Ο λόγος για τα εξωτικά νησιά Trinidad και Tobago. Τη μερίδα του λέοντος στις εκδηλώσεις διεκδικούν οι μουσικοί διαγωνισμοί με έπαθλο τον τίτλο «Calypso Monarch», που προσδίδει ιδιαίτερη τιμή στον εκάστοτε νικητή. Ταυτόχρονα, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου μπορείς να παρακολουθήσεις ή ακόμη και να λάβεις μέρος σε αμέτρητα πάρτι που διαρκούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, να συμμετάσχεις σε διαγωνισμούς κουστουμιών -τα περισσότερα γίνονται από πολύχρωμα φτερά και πούπουλα- αλλά κυρίως να διασκεδάσεις στο ρυθμό της soca -τοπικό είδος dance μουσικής- και να αφομοιώσεις το εορταστικό κλίμα που κυριαρχεί σε όλους τους δρόμους των νησιών.

Ριέκα, Κροατία


Ένα μήνα διαρκούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κροατία και συγκεκριμένα στην πόλη Ριέκα. Από τις 17 Ιανουαρίου έως και τις 17 Φεβρουαρίου, η «βασίλισσα του καρναβαλιού των Δαλματικών Ακτών» φοράει την πιο φανταχτερή στολή της και σε υποδέχεται σε ένα γλέντι άνευ προηγουμένου! Παντρεύοντας τις δυτικές επιρροές (Βενετία, Αυστρία) με τις σλαβικές παραδόσεις, δημιουργεί ένα άκρως εναρμονισμένο μείγμα πανηγυρικών εθίμων. Η έναρξη σηματοδοτείται από τη διαδικασία ανάδειξης της βασίλισσας του Καρναβαλιού και συνεχίζεται με παρελάσεις και γιορτές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κολονία, Γερμανία


Ίσως το πιο παράξενο καρναβάλι στον κόσμο! Κάθε χρόνο στις 11/11, στις 11:11 γίνεται το μεγάλο… μπαμ και ξεκινά πρώιμα η καρναβαλική περίοδος στην Κολονία, στη βορειοδυτική Γερμανία. Οι κάτοικοι, αλλά και οι τουρίστες, ξεχύνονται στους δρόμους, κατακλύζουν τις πλατείες και γεμίζουν τα bars της πόλης, συμμετέχοντας σε πάρτι μέχρι το πρωί! Οι εκδηλώσεις, για φέτος, διαρκούν μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου, ενώ κορυφώνονται την τελευταία εβδομάδα πριν τη Σαρακοστή. Να είσαι εκεί στις 15 Φεβρουαρίου στη φημισμένη παρέλαση Rosenmonntag, όπου ομάδες με στολισμένα φορτηγά και τρακτέρ αλλά και μουσικές μπάντες παρελαύνουν σε έναν δρόμο 6 χλμ. στο κέντρο της Κολωνίας.

Κάδιθ, Ισπανία


Στην πόλη Κάδιθ, στο νότιο τμήμα της Ανδαλουσίας, ο εορτασμός του Τριωδίου δεν θα μπορούσε να μην συνάδει με τη γραφική και ήρεμη εικόνα της! Ξέχασε τα φαντασμαγορικά shows και τις υπερβολικές φορεσιές. Εδώ για 10 ημέρες περίπου (11-21 Φεβρουαρίου) θα μυηθείς σε έναν παραδοσιακό τρόπο εορτασμού των Αποκριών. Performers στους δρόμους, σε ομάδες γνωστές και ως chirigotas, καυτηριάζουν με σατιρικό τρόπο την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, «μονομαχώντας» -μέσα από το διαγωνισμό που λαμβάνει χώρα στο Teatro Falla- για την ανάδειξη του καλύτερου. Η μεγαλύτερη παρέλαση ωστόσο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 14 Φεβρουαρίου.

Gualeguaychu, Αργεντινή


Εννέα διαδοχικά Σάββατα, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2010, διαρκεί το πιο διάσημο καρναβάλι της Αργεντινής, στην πόλη Gualeguaychu της επαρχίας Entre Rios. Γνωστό και ως το Καρναβάλι της Χώρας (El carnaval del Pais), φημίζεται για τις latin μελωδίες του, υπό το ρυθμό των οποίων τοπικά samba clubs (comparsa) διαγωνίζονται τόσο στο χορό όσο και στα κοστούμια, για την ανάδειξη του «Βασιλιά του Καρναβαλιού». Το κέφι χτυπάει… κόκκινο στο Corsodromo -το χώρο όπου διεξάγεται η παρέλαση- στη θέα και μόνο των καυτών Λατίνων χορευτριών, που «στολίζουν» τα φανταχτερά άρματα! Η samba ξεκινάει κι η διάθεση απογειώνεται!

Πάτρα, Ελλάδα


Πατρινό καρναβάλι για πάντα! Δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στα 10 καλύτερα του κόσμου και αυτό της Πάτρας. Η εγχώρια… πρωτεύουσα των Αποκριών φοράει το πιο φανταχτερό κοστούμι της και μπαίνει στο κλίμα από τις 14 Ιανουαρίου. Στον έναν αυτό μήνα, γιορτές, θέατρα δρόμου, εργαστήρια και φαντασμαγορικές παρελάσεις κρατούν συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους που επισκέπτονται την αχαϊκή πόλη. Αποκορύφωμα όλων των εκδηλώσεων, το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Ένα ολονύχτιο γλέντι ακολουθεί, αποχαιρετώντας την Αποκριά που έφυγε και καλωσορίζοντας αυτή που θα έρθει!

travelstyle.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog