Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Πελοπόννησος τιμά την Ειρήνη Παππά και την Αννα Συνοδινού

- Advertisement -

    Ο δήμος Κορινθίων έχει την τύχη και την τιμή να έχει στα
δημοτολόγια του δύο από τις μεγαλύτερες εν ζωή προσωπικότητες της Ελλάδας αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού.

  Δύο γυναίκες που είναι ότι σημαντικότερο διαθέτει η πατρίδα μας και τις γνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος.
   Η διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παππά γεννήθηκε στο Χιλιομόδι και ποτέ δεν εγκατέλειψε  το χωριό που λατρεύει, άσχετα από τις πικρίες που έχει και είναι δικαιολογημένες από τους συμπατριώτες της.
   Η Άννα Συνοδινού η διάσημη τραγωδός γεννήθηκε στο Λουτράκι αλλά μένει μόνιμα και είναι δημότης στο χωριό Γαλατάκι του δήμου Κορινθίων.
Δύο εμβληματικές προσωπικότητες που μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο αποτελούν ότι σημαντικότερο έχει απομείνει από την Ελλάδα μίας άλλης εποχής που φεύγει…
Μέχρι σήμερα η Κόρινθος δεν έχει εκμεταλλευτεί το κύρος και την ακτινοβολία των δύο σπουδαίων αυτών γυναικών. Έχουν στο παρελθόν γίνει πολύ σοβαρά ακόμα και απρεπή λάθη απέναντι ιδιαίτερα στην Ειρήνη Παππά, της οποίας η γραφειοκρατία και η μικρότητα διέλυσαν το όνειρο να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο χώρο θεάτρου.
    Οι δύο μεγάλες καλλιτέχνιδες έχουν αποσυρθεί  και δεν ζητούν τίποτα από κανένα εδώ και αρκετό καιρό.
    Όμως ο Αλέκος Πνευματικός θέλει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην σχέση της Κορίνθου με την Ειρήνη Παππά και την Άννα Συνοδινού.
   Προσπαθεί να βρει τον τρόπο που θα τιμήσει τις καλλιτέχνιδες ο οποίος δεν τις τιμά ουσιαστικά και θα αναδεικνύει την προσφορά τους στον τόπο και στην τέχνη.
   Ανάλογες σκέψεις έχει κάνει και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τον οποίο η Άννα Συνοδινού κυριολεκτικά υπεραγαπά και το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία.
   Τον σέβεται με τρόπο απόλυτο. Στάζει μέλι όταν λέει το όνομα του..!
   Στην Ελλάδα ως γνωστόν δύσκολα αποδίδουμε τον σεβασμό μας σε μεγάλους Έλληνες και Ελληνίδες όσο ζουν. Είναι θέμα εθνικής μικρότητας αυτό.
   Ιδιαίτερα σήμερα που όλα γύρω μας έχουν καταρρεύσει η επιστροφή στις ,μεγάλες δυνάμεις που έχουν πατριώτες με τέτοιο έργο και ακτινοβολία αποτελεί ανάγκη για όλους μας.
   Είναι τα σταθερά πρότυπα που μπορούν να μας διδάξουν το ήθος που παράγει η προσφορά και η αγάπη για τον πολιτισμό.
   Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα τόσο ο δήμος Κορινθίων όσο και η περιφέρεια θα προχωρήσουν και θα κάνουν πράξη τις σκέψεις που υπάρχουν.
   Οι δύο μεγάλες Ελληνίδες είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Πελοπόννησο.
   Μοναδικό..!
πηγή  : korinthostv.blogspot.com

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άστο αβου αγόρι μου. Εμείς εδώ στο Λουτράκι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Πρόσεξτε παιδιά μην ξυπνήσετε κανένα. Γιατί αν δεν υπήρχαν και τα blogs που κανείς δεν τα διαβάζει αλλά όλοι ασχολούνται με αυτά, ο δήμος θα ήταν πολύ πίσω. Σε ευχαριστώ που ανέβασες αυτή την ανάρτηση, μπας και τη δει ένας από όλους αυτούς που σας βλέπουν -και ξέρω είναι πολλοί- και σκεφτεί: "Ρε γαμώτο γιατί δεν κάναμε τίποτα τόσο καιρό και ήρθε η Κόρινθος να μας βγει από πάνω πάλι; Όπως με τα σεμινάρια του θερμαλισμού"

  2. μια και χαρακτηρίστικα "καλλιτέχνης της κλάρας" από ανώνυμη "κυρία" (ασχέτως αρσενικού ή θηλυκού γένους,λόγω ανωνυμίας δεν μπορώ να ξέρω…),σε κάποιο σχόλιο,να αναφέρω ότι η κυρία Συνοδινού μας είχε παραδώσει τα πτυχία στην δραματική σχολή (και στον Βασίλη Μπισμπίκη,σαν αριστεύσαντα της τάξης) και περήφανα διακήρυττε ότι είναι Λουτρακιώτισσα…αυτά για αυτούς που βραβεύουν και κάνουν αφιερώματα επί πληρωμή σε ξαφνικούς "λάτρες" της πόλης μας…

  3. s-spinos:
    Έλα βρε a.v. περιμένεις εσύ,και όλοι μας, από τις ανεγκέφαλες
    κεφαλές της πόλης μας να ασχοληθούν με αυτές τις "παρακατιανές;".
    εδώ οι κεφαλές μας έχουν να λύσουν το τεράστιο, το άλυτο πρόβλημα για την πόλη μας, ποιος είναι πιο ψηλός, ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης ή ο Παυλάκης.
    και θέλεις εσύ να ασχοληθούν με τη Ειρήνη Παππά και την Άννα
    Συνοδινού.
    τους ρώτησες αν τις ξέρουν, αν τις έχουν ακούσει,αν καμιά
    φορά πήγαν σε κανά θέατρο να δουν τη δουλειά και την προσφορά τους;
    τελικά τρομακτικά καταστροφικός αυτός ο μικρομεγαλιτισμός που έχει εδραιωθεί την τελευταία δεκαετία στην πόλη μας.
    μας κάνει και ξεχνάμε τις ρίζες μας και την ανθρωπιά μας.
    το να αρχίσει κανείς το βρισίδι το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι σαν αυτό που λέει ο κόσμος, τους φτύναμε και αυτοί
    νόμιζαν πως ψιχάλιζε…
    κατά τα άλλα ο μοναδικός πολιτισμός για τις κεφαλές της πόλης
    μας, είναι ο καρνάβαλος και η κονόμα…
    από κει και μετά, "στάχτη και μπουρμπερη".

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog